Naminis tinginys su sutirštintu pienu. Pagrindinis principas gaminant šį tinginį - nekeisti sudedamųjų dalių ir jų kiekio. Pasiteisinęs receptas.
Sudėtinės dalys
- Sausainiai, 600 g
- Sviestas, 200 g
- Sutirštintas pienas, 385 g
- Kakava, 15 a. šaukšteliai
Gaminimas
- 1Smulkiai sulaužome sausainius;
- 2
Talpiame puode ištirpiname sviestą ir pamažu nuolat maišant pilame kondensuotą pieną;- 3
Į maišomą masę sijojame kakavą;- 4
Gavus vientisos spalvos tirštą masę, supilame į ją sausainius ir gerai išmaišome;- 5
Tinginį dedame į maišelį ir suformuojame norimą formą. Geriausia šiek tiek suslėgti ir padėti šaltai bent 4-5 valandoms.Susiję receptai - 2
smaliziausiu!
šis tinginys skaniausias iš visų, kuriuos dariau. 10/10
geras receptas
Nuostabus
Puiku.
Viskas gerai tiesiog puiku!
Galima vietoi sviesto margarina????
Viskas gaunasi puikiai. Patarciau neperkaitinti misinio. uzvirti tikrai nebutina. kakava geriausia sumaisyti su kokiu saukstu cukraus, tada ji lengvai isimaiso ir nesusoka i gumuliukus. Sausainiu kieki visada pareguliuoju pagal gauta mase – padarius kelis kartus pradedi pajausti. (gali skirtis sviestas, ar sausainiai – tuomet tenka paretuliuoti 🙂 Bet nebijokit daryti – slapesnis, ar sausesnis – vis tiek gausis 🙂
Ar galima sviesta pakeisti margarinu??
geras dalykas yra
Kad ir koks butu skaicius pvz 4 a.š tai reiskia 4 arbatiniai sauksteliai, jeigu raso tarkime 2 v.š tai reiskia 2 valgomi saukstai 😉 as esu bandziusi tingini pasidaryti su dviem pakeliais sausainiu gaidelis ir 5 valgomus saukstus kakavos milteliu dejau, ryskiai per saldu, tos kakavos tiek daug jautesi, o tu sausainiu per mazai buvo.
puikus receptas,tik visiska neveksla gali sugadinti produktus.
Kur gaut sausainiu be nuodu ir palmiu?
Geras receptas.visada gerai iseina.,viskas suprantama.Super.Aciu jums!!!
Kaip suprasti kakava – 15 a.sauksteliai,jei visi kiti produktai gramais surasyti? Tai gal ir ta kakava reiketu pasverti? Tada manau butu idialu.
Super
@Ilma. Teko bandyti ir su saulėgrąžomis, ir su riešutais – mano skoniui šie ingredientai pagardina ir praturtina desertą. Dėl tirpios kavos – neteko bandyti, bet visgi manau, jog kakava yra švelnesnio skonio ir labiau tinka tinginiui negu tirpi kava 🙂
kadangi per velai apsiziurejau ,kad neturiu kakavos idejau tirpos kavos .tirpinau truputyje vandenio.idejau dar saulegrazu,kadaangi megstu.gavosi dar skaniau negu su kakava.Jokubai manau kad tau verta pabandyti ir ivertinti.Manau kad patiks.noreciau sulaukti tavo atsiliepimo.
Tiesiog tobula!!!
@Daiva, super! Pabandyk dar kitą kartą vietoje 50 g sausainių įdėti žemės riešutų be luobelės. Mes kartais taip paįvairinam.
Ačiū , Jokūbai, už šį naminio tinginio receptą. Tikrai labai geras receptas (pats tobuliausias iš visų išbandytų), geros proporcijos ir išeiga gera.Tinginio gaminimo receptą rekomendavau ir draugėms, nes viskas puikiai gaunasi.
@Aurelija, ačiū už gražius žodžius! Džiaugiuosi, kad pavyko ir visiems patiko!
Labai skanus ir geras gavosi. Labai dėkoju Jokūbui už laiką, paaukotą dalinantis receptu, ir kantrybę atsakinėjant į kartais tikrai nevykusius komentarus. Idealus tinginukas! Ačiū!
P.S. patiko net ir ne lietuviams 😀
Sveiki! Šis tinginys ir recepto proporcijos išbandytos jau daugybę kartų – gaminant pagal receptą (ingredientus ir eigą), 100% sėkmės tikimybė 🙂
Pritariu Kristinai:) vejas….
receptas tinka
@Lėja. Mėgsti valgyti minkštą, ar vis tiek dedi į šaldytuvą apstingti?
Viskas yra gerai su receptu, bet man patinka, kai jis šlapesnis būna, dėl to dedu mažiau sausainių 🙂
@Ilona – 15 a. šaukšteliai, t.y. arbatiniai šaukšteliai. Jeigu būtų v. šaukštai, tuomet reikštų valgomieji šaukštai.
@Sandra. Pagal receptą gausis daugiau kaip 1 kg… 🙂
Labadiena,
O kokia mazdaug porcija gaunasi? Jai viska padvigubinciau butu ir gerai manau 🙂 aciu
ka reiskia 15a.???
Kakava, 15 a. šaukšteliai ka reiskia 15a.
Super receptas! Gaminsiu dabar jau antra karta ir tikrai ne paskutini.
Puikiai gavosi viskas ir užstingo. Aš tai tiesiog sviestą ištirpinau mikobangėje ir supyliau į tą indą kondensuotą, jo net nekaitinusi ir viskas labai skanu 🙂 Receptas keliaus į užrašų knygelę.
@Martynas. Na, gali būti keletas priežasčių. Bandykime jas išsiaiškinti. Reiktų naudoti sviestą, o ne riebalų mišinį. Tuomet reiktų naudoti paprasčiausius arbatinius sausainius (“Gaidelis”, “Pasaka”) ir pakankamą jų kiekį (žr. recepto proporcijos), taip pat galima įdėti saują žemės riešutų papildomai negu pagal receptą. Tuomet lieka suslėgimas ir atvėsinimas. Siūlau laikyti šaldytuve, tuomet sustings tikrai geriau. Sėkmės!
Nesu didelis virtuvės meistas, tad nepykit jei paklausiu kvailo klausimo. Tinginį gaminti bandžiau jau kelis kartus, tačiau jis man nesigauna – gautas mišinys nesukietėja pakankamai. Kokia galėtų būti to priežastis? Gal nepakankamai kaitinu, o gal per ilgai? Gal ne tokį sviestą perku?
@Ernesta, ačiū! 🙂
Viskas labai puikiai gavosi.Valio!!! Aciu Tau Jokubai uz si receptuka.Apskritai Tavo visi receptai yra nuostabus ir nesudetingi.
Tikrai labai geras receptas. 🙂 2 ar 3 karta gyvenime darau tinginy ir gavosi puikiai. Vietoj 385 g sutirstinto pieno idejau 397g 🙂 kaip tik, ne per daug ir ne per mazai, liuks 🙂
Visada gaminu pagal šį receptą. Man jis idealus! :)))
Ačiū :~)
Visada taip darom, visada išeina labai skaniai..
@Rasa. Geras patobulinimas! (riešutai ir kokoso drožlės turbūt sausainių kiekio sąskaita, nes drožlės kaip ir linkusios sugerti į save drėgmę, kad nebūtų per sausa) 🙂
@Evelina. Visada prašom! 🙂
pats tobuliausias receptas!:-) Greitai, skaniai padaromas, tikras tinginiams. Aš dar pabandžiau įdėti smulkintų lazdyno riešutų, o paviršių tinginiui sustingusi pabarstyti kokoso drožlėmis.
As nesuprantu, kaip galima taip neinteligentiskai komentuoti. Jeigu kazkas neisejo, tai taip ir sakykit, – gaminau, neisejo. O ne drebti cia visai Lietuvai savo supersubjektyvu komentara be jokios pagarbos zmogui, kuris visgi turejo pagarbos jums ir pasidalino savo receptu. Labai geru, beje, aciu.
Puikus receptas. Aš visą laiką taip gaminu tinginį – niekada neteko nusivilti.
Super, Rūta! 🙂
neisivaizduoju kodel kiti raso kad sitas receptas tai produktu gadinimas man gavosi puikus ir skonis geras ir sausainiu neperdaug dar labai patiko kad saldumo nei per daug nei per mazai kita karta deciau dar ir riesutu ar razinu bet seip puikumelis dekui 🙂
siandien pabandziau ir as ne savo proporcijas o sitas ziuresim tikiosi bus puikus 🙂
Tinginys puikus, proporcijos geros, tik aš dar kondensuotą pieną prieš dėdama paviriau gerą valandą, kad dar labiau sutirštėtų.
@Laura. Jeigu įdėsite keletu sausainių mažiau, žinoma, nieko nenutiks 🙂 Visgi pagrindinė gardaus tinginio formulė yra smulkiai sulaužyti sausainiai.
per daug sausainiu
nežinau ką galima sugadinti! Man labai patiko!
Miela, Kristina, tinginiui pagaminti pakanka vos keturių produkų ir keleto nesudėtingų veiksmų puode – čia nėrą ką sugadinti 🙂 Kaip ir parašyta recepte, jeigu norime pasiekti geriausią rezultatą, patartina tiesiog nekeisti sudedamųjų produktų kiekio (t.y. ne daugiau ir ne mažiau sausainių kaip 600 g., taip pat naudojamas tikras sviestas (ne tepus augalinių ir X…. mišinys). Tikrai pavyks 🙂
Mieli zmones jei nenorit sugadinti produktu net negaminkit.