Naminis tinginys

Naminis tinginys su sutirštintu pienu. Pagrindinis principas gaminant šį tinginį - nekeisti sudedamųjų dalių ir jų kiekio. Pasiteisinęs receptas.
4.22 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 64
Loading ... Loading ...
min.

Sudėtinės dalys:

Gaminimas:

Naminis tinginys su sutirštintu pienu. Pagrindinis principas gaminant šį tinginį – nekeisti sudedamųjų dalių ir jų kiekio. Pasiteisinęs receptas.

  1. Smulkiai sulaužome sausainius;
  2. Talpiame puode ištirpiname sviestą ir pamažu nuolat maišant pilame kondensuotą pieną;
  3. Į maišomą masę sijojame kakavą;
  4. Gavus vientisos spalvos tirštą masę, supilame į ją sausainius ir gerai išmaišome;
  5. Tinginį dedame į maišelį ir suformuojame norimą formą. Geriausia šiek tiek suslėgti ir padėti šaltai bent 4-5 valandoms.

Tinginio recepto nuotraukos:

Sviestas

 

Smulkiai sulaužyti sausainiai

 

Tinginio masė

Susiję receptai
Atsiliepimai
Jurga | 8-31-2017 13:08

Kad ir koks butu skaicius pvz 4 a.š tai reiskia 4 arbatiniai sauksteliai, jeigu raso tarkime 2 v.š tai reiskia 2 valgomi saukstai ;) as esu bandziusi tingini pasidaryti su dviem pakeliais sausainiu gaidelis ir 5 valgomus saukstus kakavos milteliu dejau, ryskiai per saldu, tos kakavos tiek daug jautesi, o tu sausainiu per mazai buvo.

rita | 8-11-2017 17:08

puikus receptas,tik visiska neveksla gali sugadinti produktus.

Ricka | 2-21-2017 16:02

Kur gaut sausainiu be nuodu ir palmiu?

Anna. | 12-22-2016 20:12

Geras receptas.visada gerai iseina.,viskas suprantama.Super.Aciu jums!!!

Vida | 7-12-2016 07:07

Kaip suprasti kakava – 15 a.sauksteliai,jei visi kiti produktai gramais surasyti? Tai gal ir ta kakava reiketu pasverti? Tada manau butu idialu.

Sandra34 | 6-19-2016 18:06

Super

Jokūbas | 5-23-2016 20:05

@Ilma. Teko bandyti ir su saulėgrąžomis, ir su riešutais – mano skoniui šie ingredientai pagardina ir praturtina desertą. Dėl tirpios kavos – neteko bandyti, bet visgi manau, jog kakava yra švelnesnio skonio ir labiau tinka tinginiui negu tirpi kava :)

Ilma | 5-20-2016 22:05

kadangi per velai apsiziurejau ,kad neturiu kakavos idejau tirpos kavos .tirpinau truputyje vandenio.idejau dar saulegrazu,kadaangi megstu.gavosi dar skaniau negu su kakava.Jokubai manau kad tau verta pabandyti ir ivertinti.Manau kad patiks.noreciau sulaukti tavo atsiliepimo.

Daiva | 3-11-2016 00:03

Tiesiog tobula!!!

Jokūbas | 3-2-2016 20:03

@Daiva, super! Pabandyk dar kitą kartą vietoje 50 g sausainių įdėti žemės riešutų be luobelės. Mes kartais taip paįvairinam.

Daiva | 2-25-2016 09:02

Ačiū , Jokūbai, už šį naminio tinginio receptą. Tikrai labai geras receptas (pats tobuliausias iš visų išbandytų), geros proporcijos ir išeiga gera.Tinginio gaminimo receptą rekomendavau ir draugėms, nes viskas puikiai gaunasi.

Jokūbas | 1-17-2016 10:01

@Aurelija, ačiū už gražius žodžius! Džiaugiuosi, kad pavyko ir visiems patiko!

Aurelija | 1-12-2016 01:01

Labai skanus ir geras gavosi. Labai dėkoju Jokūbui už laiką, paaukotą dalinantis receptu, ir kantrybę atsakinėjant į kartais tikrai nevykusius komentarus. Idealus tinginukas! Ačiū!
P.S. patiko net ir ne lietuviams :D

Jokūbas | 11-20-2015 20:11

Sveiki! Šis tinginys ir recepto proporcijos išbandytos jau daugybę kartų – gaminant pagal receptą (ingredientus ir eigą), 100% sėkmės tikimybė :)

Tavo vardas | 11-17-2015 17:11

Pritariu Kristinai:) vejas….

laima | 11-5-2015 14:11

receptas tinka

Jokūbas | 10-21-2015 20:10

@Lėja. Mėgsti valgyti minkštą, ar vis tiek dedi į šaldytuvą apstingti?

Lėja | 10-20-2015 15:10

Viskas yra gerai su receptu, bet man patinka, kai jis šlapesnis būna, dėl to dedu mažiau sausainių :)

Jokūbas | 10-5-2015 20:10

@Ilona – 15 a. šaukšteliai, t.y. arbatiniai šaukšteliai. Jeigu būtų v. šaukštai, tuomet reikštų valgomieji šaukštai.

Jokūbas | 10-5-2015 19:10

@Sandra. Pagal receptą gausis daugiau kaip 1 kg… :)

Sandra | 9-23-2015 23:09

Labadiena,

O kokia mazdaug porcija gaunasi? Jai viska padvigubinciau butu ir gerai manau :) aciu

ilona | 9-17-2015 19:09

ka reiskia 15a.???

ilona | 9-17-2015 15:09

Kakava, 15 a. šaukšteliai ka reiskia 15a.

Neringa M | 9-8-2015 18:09

Super receptas! Gaminsiu dabar jau antra karta ir tikrai ne paskutini.

Neringa | 7-28-2015 08:07

Puikiai gavosi viskas ir užstingo. Aš tai tiesiog sviestą ištirpinau mikobangėje ir supyliau į tą indą kondensuotą, jo net nekaitinusi ir viskas labai skanu :) Receptas keliaus į užrašų knygelę.

Jokūbas | 7-1-2015 23:07

@Martynas. Na, gali būti keletas priežasčių. Bandykime jas išsiaiškinti. Reiktų naudoti sviestą, o ne riebalų mišinį. Tuomet reiktų naudoti paprasčiausius arbatinius sausainius (“Gaidelis”, “Pasaka”) ir pakankamą jų kiekį (žr. recepto proporcijos), taip pat galima įdėti saują žemės riešutų papildomai negu pagal receptą. Tuomet lieka suslėgimas ir atvėsinimas. Siūlau laikyti šaldytuve, tuomet sustings tikrai geriau. Sėkmės!

Martynas | 6-29-2015 13:06

Nesu didelis virtuvės meistas, tad nepykit jei paklausiu kvailo klausimo. Tinginį gaminti bandžiau jau kelis kartus, tačiau jis man nesigauna – gautas mišinys nesukietėja pakankamai. Kokia galėtų būti to priežastis? Gal nepakankamai kaitinu, o gal per ilgai? Gal ne tokį sviestą perku?

Jokūbas | 5-18-2015 21:05

@Ernesta, ačiū! :)

Ernesta | 5-8-2015 18:05

Viskas labai puikiai gavosi.Valio!!! Aciu Tau Jokubai uz si receptuka.Apskritai Tavo visi receptai yra nuostabus ir nesudetingi.

Justyna | 5-1-2015 18:05

Tikrai labai geras receptas. :) 2 ar 3 karta gyvenime darau tinginy ir gavosi puikiai. Vietoj 385 g sutirstinto pieno idejau 397g :) kaip tik, ne per daug ir ne per mazai, liuks :)

Valda | 4-17-2015 01:04

Visada gaminu pagal šį receptą. Man jis idealus! :) ))
Ačiū :~)

natali | 4-7-2015 19:04

Visada taip darom, visada išeina labai skaniai..

Jokūbas | 4-3-2015 12:04

@Rasa. Geras patobulinimas! (riešutai ir kokoso drožlės turbūt sausainių kiekio sąskaita, nes drožlės kaip ir linkusios sugerti į save drėgmę, kad nebūtų per sausa) :)

Jokūbas | 4-3-2015 12:04

@Evelina. Visada prašom! :)

Rasa | 4-3-2015 06:04

pats tobuliausias receptas!:-) Greitai, skaniai padaromas, tikras tinginiams. Aš dar pabandžiau įdėti smulkintų lazdyno riešutų, o paviršių tinginiui sustingusi pabarstyti kokoso drožlėmis.

Evelina Kristinai | 4-1-2015 14:04

As nesuprantu, kaip galima taip neinteligentiskai komentuoti. Jeigu kazkas neisejo, tai taip ir sakykit, – gaminau, neisejo. O ne drebti cia visai Lietuvai savo supersubjektyvu komentara be jokios pagarbos zmogui, kuris visgi turejo pagarbos jums ir pasidalino savo receptu. Labai geru, beje, aciu.

Asta | 3-8-2015 21:03

Puikus receptas. Aš visą laiką taip gaminu tinginį – niekada neteko nusivilti.

Jokūbas | 3-4-2015 20:03

Super, Rūta! :)

ruta | 3-4-2015 19:03

neisivaizduoju kodel kiti raso kad sitas receptas tai produktu gadinimas man gavosi puikus ir skonis geras ir sausainiu neperdaug dar labai patiko kad saldumo nei per daug nei per mazai kita karta deciau dar ir riesutu ar razinu bet seip puikumelis dekui :)

Indre | 2-13-2015 16:02

siandien pabandziau ir as ne savo proporcijas o sitas ziuresim tikiosi bus puikus :)

Ju | 1-6-2015 11:01

Tinginys puikus, proporcijos geros, tik aš dar kondensuotą pieną prieš dėdama paviriau gerą valandą, kad dar labiau sutirštėtų.

Jokūbas | 1-5-2015 20:01

@Laura. Jeigu įdėsite keletu sausainių mažiau, žinoma, nieko nenutiks :) Visgi pagrindinė gardaus tinginio formulė yra smulkiai sulaužyti sausainiai.

laura | 12-30-2014 22:12

per daug sausainiu

Vitalija | 10-28-2014 17:10

nežinau ką galima sugadinti! Man labai patiko!

Jokūbas | 10-26-2014 11:10

Miela, Kristina, tinginiui pagaminti pakanka vos keturių produkų ir keleto nesudėtingų veiksmų puode – čia nėrą ką sugadinti :) Kaip ir parašyta recepte, jeigu norime pasiekti geriausią rezultatą, patartina tiesiog nekeisti sudedamųjų produktų kiekio (t.y. ne daugiau ir ne mažiau sausainių kaip 600 g., taip pat naudojamas tikras sviestas (ne tepus augalinių ir X…. mišinys). Tikrai pavyks :)

Kristina | 10-26-2014 09:10

Mieli zmones jei nenorit sugadinti produktu net negaminkit.

Palikite atsiliepimą arba pasiūlymą