Šaltas varškės pyragas

Varškės pyragas

Ingredientai:

Gaminimas:

Pamenate šalto bananinio meduolių pyrago receptą? Štai labai panašus pyrago receptas – šįkart su varške.

  1. Kambario temperatūros sviestą išsukime su cukrumi, sudėkime varškę (liesą 9 proc.), grietinę  ir išplakime;
  2. Pridėkime tarkuotos citrinos žievelės, aguonų (prieš tai nuplikykime jas karštu vandeniu, nukoškime) ir gerai išmaišykime. Varškės masė pertepimui baigta!
  3. Pašildykime pieną, leiskite jam aušti;
  4. Sausainius pamirkykime piene ir išdėkime kepimo formos pirmą sluoksnį. Antrą sluoksnį dėkime iš varškės masės ir taip toliau… iki viršutinis sluoksnis taip pat bus iš varškės masės ir nebeturėsime sausainių;
  5. Įdėkime pyragą į šaldytuvą keletui valandų, kad pertepimai įgautų formą: varškės masė sustingtų, o sausainiai suminkštėtų.

Puikiai tiks papuošti (ant viršaus, arba lėkštėje) konservuotų persikų plonų juostelių!