Pirmiausia puode pakaitinkite vandenį (neįskaičiuotas į recepto ingredientus) iki virimo. Dėkite ant viršaus dubenį, kad jį šildytų karšti garai - tuo būdu dubenyje šokoladas, sviestas ir kava ištirps. Keptuvę nuimkite nuo puodo.
2
Į dubenį sudėkite kiaušinio trynius, 170 g cukraus, supilkite romą ir vandenį. Dubenį uždėkite virš puode kaitinamo vandens ir plakite turinį apie 3-5 minutes, kol susidarys putos. Nukelkite dubenį nuo puodo ir įdėkite kitą indą su labai šaltu (lediniu) vandeniu. Turinį plakite toliau, kol tryniai atvės ir sutirštės.
3
Sumaišykite šokolado mišinį su trynių mišiniu.
4
Atskirame dubenyje išplakite baltymus su žiupsneliu druskos ir cukraus iki susidarys standžios baltos putos. Įmaišykite dalį baltymų į šokoladą, kad šis taptų puresnis, o tuomet įmaišykite ir likusius baltymus.
5
Paruoškite stiklines ir į jas sukrėskite putėsius. Šaldykite 2-4 valandas. Prieš įdedant į šaldytuvą, į kiekvieną stiklinę galite įdėti po gabalėlį apelsino žievelės.
Labai geras klausimas 🙂 Kiaušinio baltymas paprastai nepalaiko bakterijų dauginimosi (ne taip, kaip kiaušinio trynys), tačiau taip pat gali pasitaikyti, kad baltymas perneš bakteriją. Todėl rekomenduojama pirmiausia atkreipti dėmesį į kiaušinių kokybę: kad būtų švieži, tinkamai atšaldyti, sveiku ir švariu lukštu, AA arba A klasės. Patiekalus su plaktu kiaušinio baltymu rekomenduojama suvartoti iš karto arba atšaldyti.
Namų sąlygomis galima bandyti pasterizuoti kiaušinius. Teko skaityti, kad kiaušiniai įdedami į prikaistuvį su vandeniu ir pradedama kaitinti ant silpnos ugnies. Kai temperatūra pasiekia 60-65 laipsnius (vandenyje ima formuotis maži burbuliukai), reikėtų ją palaikyti (sumažinant kaitrą) apie 3-4 minutes. Išbandyti šio būdo neteko.
Visais atvejais besilaukiančioms moterims, vaikams ir žmonėms, kurių silpnesnis imunitetas, nerekomenduojama vartoti termiškai neapdorotų kiaušinių ir mėsos produktų.
Lina | 3-7-2012 17:03
įdomu,kodėl baltymai dedami ..žali,,.Nes šiaip jau nesaugu valgyti ,dėl salmoneliozės ,tokį desertą.Nejau, negali virtuvės šefai nieko sugalvoti?
Labai geras klausimas 🙂 Kiaušinio baltymas paprastai nepalaiko bakterijų dauginimosi (ne taip, kaip kiaušinio trynys), tačiau taip pat gali pasitaikyti, kad baltymas perneš bakteriją. Todėl rekomenduojama pirmiausia atkreipti dėmesį į kiaušinių kokybę: kad būtų švieži, tinkamai atšaldyti, sveiku ir švariu lukštu, AA arba A klasės. Patiekalus su plaktu kiaušinio baltymu rekomenduojama suvartoti iš karto arba atšaldyti.
Namų sąlygomis galima bandyti pasterizuoti kiaušinius. Teko skaityti, kad kiaušiniai įdedami į prikaistuvį su vandeniu ir pradedama kaitinti ant silpnos ugnies. Kai temperatūra pasiekia 60-65 laipsnius (vandenyje ima formuotis maži burbuliukai), reikėtų ją palaikyti (sumažinant kaitrą) apie 3-4 minutes. Išbandyti šio būdo neteko.
Visais atvejais besilaukiančioms moterims, vaikams ir žmonėms, kurių silpnesnis imunitetas, nerekomenduojama vartoti termiškai neapdorotų kiaušinių ir mėsos produktų.
įdomu,kodėl baltymai dedami ..žali,,.Nes šiaip jau nesaugu valgyti ,dėl salmoneliozės ,tokį desertą.Nejau, negali virtuvės šefai nieko sugalvoti?