Šokolado putėsių receptas

Puikus ir paprastas tradicinių šokolado putėsių receptas. Leiskite mažiesiems pasmaližiauti namuose pagamintu šokolado desertu.

Paruošimo min. | Gaminimo

  min.
3.75 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 4
Loading...
3.75 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 4
Loading...

Paruošimo min. | Gaminimo

  min.
Šokolado putesių receptas

Sudėtinės dalys

Gaminimas

  • 1
    Pirmiausia puode pakaitinkite vandenį (neįskaičiuotas į recepto ingredientus) iki virimo. Dėkite ant viršaus dubenį, kad jį šildytų karšti garai - tuo būdu dubenyje šokoladas, sviestas ir kava ištirps. Keptuvę nuimkite nuo puodo.
  • 2
    Į dubenį sudėkite kiaušinio trynius, 170 g cukraus, supilkite romą ir vandenį. Dubenį uždėkite virš puode kaitinamo vandens ir plakite turinį apie 3-5 minutes, kol susidarys putos. Nukelkite dubenį nuo puodo ir įdėkite kitą indą su labai šaltu (lediniu) vandeniu. Turinį plakite toliau, kol tryniai atvės ir sutirštės.
  • 3
    Sumaišykite šokolado mišinį su trynių mišiniu.
  • 4
    Atskirame dubenyje išplakite baltymus su žiupsneliu druskos ir cukraus iki susidarys standžios baltos putos. Įmaišykite dalį baltymų į šokoladą, kad šis taptų puresnis, o tuomet įmaišykite ir likusius baltymus.
  • 5
    Paruoškite stiklines ir į jas sukrėskite putėsius. Šaldykite 2-4 valandas. Prieš įdedant į šaldytuvą, į kiekvieną stiklinę galite įdėti po gabalėlį apelsino žievelės.
Susiję receptai
Atsiliepimai
Jokūbas | 3-7-2012 20:03

Labai geras klausimas 🙂 Kiaušinio baltymas paprastai nepalaiko bakterijų dauginimosi (ne taip, kaip kiaušinio trynys), tačiau taip pat gali pasitaikyti, kad baltymas perneš bakteriją. Todėl rekomenduojama pirmiausia atkreipti dėmesį į kiaušinių kokybę: kad būtų švieži, tinkamai atšaldyti, sveiku ir švariu lukštu, AA arba A klasės. Patiekalus su plaktu kiaušinio baltymu rekomenduojama suvartoti iš karto arba atšaldyti.

Namų sąlygomis galima bandyti pasterizuoti kiaušinius. Teko skaityti, kad kiaušiniai įdedami į prikaistuvį su vandeniu ir pradedama kaitinti ant silpnos ugnies. Kai temperatūra pasiekia 60-65 laipsnius (vandenyje ima formuotis maži burbuliukai), reikėtų ją palaikyti (sumažinant kaitrą) apie 3-4 minutes. Išbandyti šio būdo neteko.

Visais atvejais besilaukiančioms moterims, vaikams ir žmonėms, kurių silpnesnis imunitetas, nerekomenduojama vartoti termiškai neapdorotų kiaušinių ir mėsos produktų.

Lina | 3-7-2012 17:03

įdomu,kodėl baltymai dedami ..žali,,.Nes šiaip jau nesaugu valgyti ,dėl salmoneliozės ,tokį desertą.Nejau, negali virtuvės šefai nieko sugalvoti?

Palikite atsiliepimą arba pasiūlymą