Šokolado putėsių receptas

Šokolado putesių receptas

Ingredientai:

Gaminimas:

  1. Pirmiausia puode pakaitinkite vandenį (neįskaičiuotas į recepto ingredientus) iki virimo. Dėkite ant viršaus dubenį, kad jį šildytų karšti garai – tuo būdu dubenyje šokoladas, sviestas ir kava ištirps. Keptuvę nuimkite nuo puodo.
  2. Į dubenį sudėkite kiaušinio trynius, 170 g cukraus, supilkite romą ir vandenį. Dubenį uždėkite virš puode kaitinamo vandens ir plakite turinį apie 3-5 minutes, kol susidarys putos. Nukelkite dubenį nuo puodo ir įdėkite kitą indą su labai šaltu (lediniu) vandeniu. Turinį plakite toliau, kol tryniai atvės ir sutirštės.
  3. Sumaišykite šokolado mišinį su trynių mišiniu.
  4. Atskirame dubenyje išplakite baltymus su žiupsneliu druskos ir cukraus iki susidarys standžios baltos putos. Įmaišykite dalį baltymų į šokoladą, kad šis taptų puresnis, o tuomet įmaišykite ir likusius baltymus.
  5. Paruoškite stiklines ir į jas sukrėskite putėsius. Šaldykite 2-4 valandas. Prieš įdedant į šaldytuvą, į kiekvieną stiklinę galite įdėti po gabalėlį apelsino žievelės.