Rikotos (ricotta) sūrį gaminame namuose

Šiandien gaminame rikotos sūrį namuose, juk ne paslaptis, kad šis sūris pagaminamas nesunkiai, o purūs varškės pyragai be jo neapsieina.
4.22 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 9
Loading ... Loading ...
min.

Sudėtinės dalys:

Gaminimas:

Labai retas purus varškės pyragas apsieina be rikotos (ricotta) sūrio. Šiandien gaminame jį namuose, juk ne paslaptis, kad šis sūris namų sąlygomis pagaminamas itin nesunkiai.

  1. Dideliame puode sumaišykime ir užvirinkime pieną (geriausiai naminį negriebtą ūkininkų pieną, tuomet grietinėlės nereikia), jogurtą, grietinėlę, actą ir druską;
  2. Ant silpnos ugnies šildykime, kol pienas sukrekės į varškės gabalėlius;
  3. Didelį kiaurasamtį (vaisiams plauti) išklokime marle ir pilkime puodo turinį. Kurį laiką leiskime varškei nuvarvėti, paskui suimkime marlės kraštus ir paspauskime švelniai varškę, kad perteklinės išrūgos nuvarvėtų;
Susiję receptai
Atsiliepimai
Lika | 8-27-2015 20:08

Nu pipec!!!mamos žiema padarytas vadinamas rikkotos suriu nu net nezinojau!!!o kaionos tai siaubingos uz lengviausiai padaroma suri na cia matyt svarbu pavadinimas grazus-rikkota

Palikite atsiliepimą arba pasiūlymą