Labai retas purus varškės pyragas apsieina be rikotos (ricotta) sūrio. Šiandien gaminame jį namuose, juk ne paslaptis, kad šis sūris namų sąlygomis pagaminamas itin nesunkiai.
Sudėtinės dalys
-
Jogurtas, 1 stiklinė
-
Grietinėlė, 1/2 stiklinė
-
Pienas, 2 l
-
Actas, 2 a. šaukšteliai
-
Druska, 1 a. šaukštelis
Gaminimas
- 1Dideliame puode sumaišykime ir užvirinkime pieną (geriausiai naminį negriebtą ūkininkų pieną, tuomet grietinėlės nereikia), jogurtą, grietinėlę, actą ir druską;
- 2
Ant silpnos ugnies šildykime, kol pienas sukrekės į varškės gabalėlius;- 3
Didelį kiaurasamtį (vaisiams plauti) išklokime marle ir pilkime puodo turinį. Kurį laiką leiskime varškei nuvarvėti, paskui suimkime marlės kraštus ir paspauskime švelniai varškę, kad perteklinės išrūgos nuvarvėtų;Susiję receptai - 2
Ir tai vadini RICOTTA???????????????? Tai ne ricotta bet paprasta lietuviska varske ir tai ka gamini NEGALIMA vadinti Ricotta nes jei tai ricotta tai as esu diedas :-))) Suris Ricotta arba ANARI (Kipre taip vadinata suri) gaminamas is israugos po pirmos surio nugriebimo Paskaityk internete suzinuosi daugiau ir nemeluok tautieciams
Nu pipec!!!mamos žiema padarytas vadinamas rikkotos suriu nu net nezinojau!!!o kaionos tai siaubingos uz lengviausiai padaroma suri na cia matyt svarbu pavadinimas grazus-rikkota