Cukraus glajus sausainiams ir kepiniams

Cukraus glajus kepiniams - sausainiams, keksams, meduoliams puošti. Lengva pasigaminti namuose.

Paruošimo min. | Gaminimo

  min.
4.00 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 5
Loading...
4.00 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 5
Loading...

Paruošimo min. | Gaminimo

  min.
Cukraus glajus kepiniams
Šiandienos receptas apie, taip vadinamą, cukraus glajų - glaistą, paprastai gaminamą iš cukraus pudros, citrinos sulčių ir kiaušinio baltymo. Toks saldus glajus naudojamas kepiniams (sausainiams, meduoliams, bandelėms, keksams ir  kitiems kepiniams) puošti ir pagardinti.

Sudėtinės dalys

Gaminimas

  • 1
    Atskiriame kiaušinio baltymą nuo trynio. Baltymą išplakame elektriniu plaktuvu (arba rankomis) iki tirštumo. Suberiame cukraus pudrą, įspaudžiame citrinos sulčių;
  • 2
    Cukraus masę maišome tol, kol glajus sutirštėja (5 min.), tampa blizgus. Dėmesio: cukraus glajus ilgainiui džiūsta, todėl verta pasigaminti tiek, kiek planuojama sunaudoti per dieną; meduoliniam nameliui suklijuoti reikia gana tiršto glajaus, todėl jeigu matome, kad glaistas per skystas, įmaišome daugiau cukraus pudros - svarbiausia, kad mažyliams, kol klijuoja ir puošia namelį būtų smagu ir nesudėtinga (žr. nuotrauka).
Susiję receptai

Palikite atsiliepimą arba pasiūlymą