Šiandienos receptas apie, taip vadinamą, cukraus glajų - glaistą, paprastai gaminamą iš cukraus pudros, citrinos sulčių ir kiaušinio baltymo. Toks saldus glajus naudojamas kepiniams (sausainiams, meduoliams, bandelėms, keksams ir kitiems kepiniams) puošti ir pagardinti.
Sudėtinės dalys
- Cukraus pudra, 150 g
- Citrinos sultys, 2 v. šaukštai
- Kiaušinis, 1 vnt.
Gaminimas
- 1Atskiriame kiaušinio baltymą nuo trynio. Baltymą išplakame elektriniu plaktuvu (arba rankomis) iki tirštumo. Suberiame cukraus pudrą, įspaudžiame citrinos sulčių;
- 2
Cukraus masę maišome tol, kol glajus sutirštėja (5 min.), tampa blizgus. Dėmesio: cukraus glajus ilgainiui džiūsta, todėl verta pasigaminti tiek, kiek planuojama sunaudoti per dieną; meduoliniam nameliui suklijuoti reikia gana tiršto glajaus, todėl jeigu matome, kad glaistas per skystas, įmaišome daugiau cukraus pudros - svarbiausia, kad mažyliams, kol klijuoja ir puošia namelį būtų smagu ir nesudėtinga (žr. nuotrauka). - 2
Susiję receptai