Rikotos (ricotta) sūrį gaminame namuose

Rikotos (ricotta) sūris

Ingredientai:

Gaminimas:

Labai retas purus varškės pyragas apsieina be rikotos (ricotta) sūrio. Šiandien gaminame jį namuose, juk ne paslaptis, kad šis sūris namų sąlygomis pagaminamas itin nesunkiai.

  1. Dideliame puode sumaišykime ir užvirinkime pieną (geriausiai naminį negriebtą ūkininkų pieną, tuomet grietinėlės nereikia), jogurtą, grietinėlę, actą ir druską;
  2. Ant silpnos ugnies šildykime, kol pienas sukrekės į varškės gabalėlius;
  3. Didelį kiaurasamtį (vaisiams plauti) išklokime marle ir pilkime puodo turinį. Kurį laiką leiskime varškei nuvarvėti, paskui suimkime marlės kraštus ir paspauskime švelniai varškę, kad perteklinės išrūgos nuvarvėtų;