Briuselio kopūstai iškepti orkaitėje

Briuselio kopūstai orkaitėje

Ingredientai:

Gaminimas:

Kam atrodo, kad duona su česnaku – jau seniai nemadingas užkandis prie alaus… tegul pabandom užkandėlę iš Briuselio kopūstų. O receptas paprastas kaip 2 x 2.

  1. Briuselio kopūstų gūželes nuplauname, nupjaustome pageltusius viršutinius lapelius, jeigu tokių yra. Taip pat nupjauname kotelio galūnę, taip atšviežindami tą plotą, kuris atsirado pirmą kartą nupjovus gūželę nuo stiebo. Nusausiname. Didžiausias gūželes perpjauname pusiau, kitas paliekame nesmulkintas;
  2. Į nedidelį dubenį pilame alyvuogių aliejaus, įmaišome druskos ir šviežiai maltų pipirų. Aliejų su prieskoniais užpilame ant Briuselio kopūstų, kruopščiai išmaišome, kad gūželės pasidengtų aliejumi. Kopūstus paskirstome ant kepimo formos, kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min. (kas 15 min. pamaišome, kad apkeptų iš visų pusių).

 

Gero apetito!