Kumpio ir mocarelos krepšeliai

Kumpio ir mocarelos krepšeliai

Ingredientai:

Gaminimas:

Krepšelius pagaminti – ypač paprasta! Tačiau yra keletas patarimų, kuriuos reikėtų prisiminti:

  1. kočiojant tešlos paplotėlį, ant stalviršio ir kočėlo turi būti pakankamai miltų, o paplotėlis neturėtų būti storesnis kaip 3 mm;
  2. krepšelius rekomenduojama valgyti kiek pravėsusius, tačiau visai atšalę jie nebus skanūs;
  3. tešlą labiau pagardinsite tešlą mėgstamais prieskoniais ir žalumynais, tuo patiekalas bus gardesnis.

Pradedame gaminti!

  1. Miltus sumaišome tarpusavyje, suberiame kepimo miltelius ir druską. Užpilame alyvuogių aliejų ir vandenį, išmaišome tešlą iki vientisos masės. Jeigu reikia, pridedame dar grikių miltų, kad tešla lengvai pasiduotų minkymui (tačiau neužkietinam!)
  2. Ant stalviršio beriame miltų, iškočiojame tešlą (iki 3 mm storio papločio) ir puodeliu arba apvalia sausainių forma išpjaustome apskritimus. Šiuos guldome į keksiukų formeles ir paspaudę (kad paplotėlis, tarsi įkristų į lovą) dedame į iki 220 laipsnių įkaitintą orkaitę kepti apie 10 minučių.
  3. Išimame krepšelius iš orkaitės. Dedame plonai pjaustytą kalakutienos kumpį ir paplėšytą mocarelos sūrį į krepšelio vidurį. Pabarstome mėgstamais prieskoniais (raudonėlis, krapai) kiekvieno krepšelio viršų ir grąžiname į orkaitę kepti 5-7 minutes.

Recepto nuotraukos:

Kumpio ir mocarelos krepšeliai: tešla

 

Kumpio ir mocarelos krepšeliai: dedame kepti

 

Kepti krepšeliai

 

Kumpio ir mocarelos krepšeliai: įdaras