Trupininio pyrago receptas

Trupininis pyragas

Ingredientai:

Gaminimas:

  1. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais;
  2. Miltus sudėkite į dubenį su smulkintais sviesto gabalėliais ir rankomis trinkite dubenyje esančią masę, kol ši pavirs strupiniais;
  3. Suberkite cukrų ir įkulkite kiaušinius;
  4. Minkykite iki vientisos masės;
  5. Apie 3/4 visos tešlos paskirstykite skardoje (išklotoje kepimo popietiumi), tuomet paskleiskite rūgščią uogienę (juodųjų serbentų, raudonųjų serbentų, slyvų, agrastų);
  6. Ant viršaus mažais gabalėliais sudėkite likusią tešlą (tiesiog trupinkite nuo pirštų trinamaisiais judesiais);
  7. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie valandą, kol pyrago viršus gelsvai apskrus.