Sausainiai su marcipanais

Sausainiai su marcipanais

Ingredientai:

Gaminimas:

Marcipanų įdaras neretai mums asocijuojasi su šv. Kalėdomis, galbūt dėl to, kad kai kuriose Europos šalyse yra tradicija per šią šventę vaikams dovanoti marcipaninius saldainius, aplietus šokoladu… Bet šiandieną gaminsime ne saldainius, o sausainius su marcipanų mase.

  1. Ruošiame sausainių tešlą. Miltus sumaišome su cukraus pudra. Išplakame vieną kiaušinį ir išmaišome su kambario temperatūros sviestu. Miltų ir cukraus pudros masę beriame į kiaušinio masę, išmaišome, pagardiname žiupsneliu druskos. Išminkytą tešlą dedame į polietileninį maišelį ir laikome šaldytuve apie 20-30 min.;
  2. Tuo metu ruošiame marcipanų įdarą. Išplakame vieno kiaušinio baltymą, suberiame cukrų, išmaišome. Šią masę padedame į šaldyrtuvą valandai, kol cukrus ištirps. Baltymo masę supilame ant marcipanų masės (galima nusipirkpti pagamintą arba pasigaminti patiems iš cukraus pudros ir maltų migdolo riešutų), kruopščiai išmaišome;
  3. Išimame tešlą iš šaldytuvo ir ant miltais pabarstyto stalviršio iškočiojame iki 3 mm storio lakštą. Tuomet su 5-6 cm skersmens apvalia forma (puodelis arba speciali sausainių pjaustymo forma) išpjaustome apskritimus. Iš marcipaninės masės suformuojame apie 3 cm skersmens rutuliukus. Juos dedame į kiekvieno apskritimo vidurį, sausainių tešlos apskristimo kraštelius iš trijų pusių pasatome viršun, taip “aplenkdami” marcipano perlą;
  4. Sausainius dedame ant kepimo popieriumi išklotos kepimo formos ir kepame 200ºC temperatūroje kol pagels. Iškeptus sausainius atvėsiname tiesiog kambario temperatūroje.

Sausainių recepto nuotraukos:

Sausainių su marcipanais iškočiota tešla

 

Formuojame sausainius su marcipanų įdaru