Varškės apkepas

Varškės apkepas

Ingredientai:

Gaminimas:

  1. Suberkite varškę į didelį dubenį,labai gerai ištrinkite ją su kiaušinių tryniais, sviestu ir cukrumi (nepilna stiklinė).
  2. Atskirame inde išmaišykite miltus, manų kruopas ir vanilinį cukrų. Tuomet suberkite į tešlą kartu su vandeniu ir grietine.Gerai išsukite tešlą.
  3. Džiovintas slyvas nuplikykite karštu vandeniu, supjaustykite puselėmis ir įmaišykite į tešlą.
  4. Kiaušinio baltymus gerai išplakite ir supilkite į tešlą, kurią atsargiai pramaišykite.
  5. Varškės apkepui paruoštą tešlą sudėkite į aliejumi arba sviestu išteptą skardą ir kepkite 200 laipsnių temperatūroje apie 45min. Jeigu gaminame iš mažiau varškės mažesniam žmonių skaičiui arba paskleidžiame gaminamą kiekį labai didelėje kepimo formoje (nestoru sluoksniu), tuomet ir kepimo laikas atitinkamai bus šiek tiek trumpesnis.

Skanu valgyti iš karto arba kiek atvėsusį su grietine ir uogiene. Papuošimui galima naudoti cukraus pudrą ir mėtos lapelį.