Purus varškės pyragas

Purus varškės pyragas

Ingredientai:

Gaminimas:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros;
  2. Dubenyje gerai išmaišykite 2 kiaušinius su puse stiklinės cukraus. Sudėkite grietinę bei sviestą (ištirpintą, atvėsintą), miltus ir kepimo miltelius – viską gerai išmaišykite;
  3. Kitame dubenyje sumaišykite rikotos sūrį su puse stiklinės cukraus bei 2 kiaušiniais. Galima į šią sūrio masę įdėti 1 stiklinę razinų – kas mėgsta;
  4. Kepimo popieriumi išklotoje skardoje pirmiausia paskirtykite pyrago tešlą, tuomet paskirtykite varškės tešlą kaip vidurinį sluoksnį ir paskiausiai ant viršaus paskirstykite likusią dalį pyrago tešlos;
  5. Kepkite iki varškės pyragas įgaus aukso atspalvį. Prieš patiekiant leiskite atvėsti. Tiekiant į stalą, galite papuošti cukraus pudra ir mėtos lapeliais.

Paprasta ir skanu!