Avižinių sausainių receptas

Avižiniai sausainiai

Ingredientai:

Gaminimas:

  1. Sviestą išsukime su cukrumi, įkulkime kiaušinį ir gerai išmaišykime;
  2. Miltus sumaišykime su kepimo milteliais ir vaniliniu cukrumi, suberkime į sausainių tešlą. Sukrėskime avižinius dribsnius ir peiliu skaldytą šokoladą, išmaišykime;
  3. Šaukštu dėkime paruoštą sausainių tešlą (graikinio riešuto dydžio rutuliukai) į kepimo formą, kiekvieną priplokime šaukštu. Kepkime 180 laipsnių kaitros orkaitėje 15-20 min., kol avižiniai sausainiai paruduos. Iš karto neišimkime sausainių iš orkaitės, leiskime jiems ten pravėsti.

Avižiniai sausainiai gali būti puikūs Jūsų kalėdiniai sausainiai valgyti namuose arba pavaišinti artimuosius.