Sultinga kepta kiaulienos mentė

Kepta kiaulienos mentė

Ingredientai:

Gaminimas:

Šįkart darome repeticiją Kalėdų pietums – orkaitėje kepsime kiaulienos mentę (be kaulo).

  1. Pirmiausia pasiruošiame marinatą. Ant vidutinės ugnies dedame nedidelį prikaistuvį, pilame šlakelį alyvuogių aliejaus, apkepame pusę stiklinės smulkintų svogūnų iki suminkštės, tuomet pridedame smulkintas česnako skilteles – trumpai apkepame. Supilame vieno apelsino ir vienos citrinos sultis, maišome, sumažiname kaitrą iki silpniausios, įpilame keletą šaukštų vyno acto ir išmaišome. Patraukiame marinatą nuo kaitros, pusę supilame į smulkintuvą, o kitą pusę – atskiriame atšaldyti.
  2. Dubenyje sumaišome keletą šaukštų česnako ir svogūno miltelių su šviežiai maltais pipirais, maltu kuminu, šaukšteliu druskos. Keletą šaukštų sausų tik ką sumaišytų prieskonių mišinio įdedame į smulkintuvą su marinatu bei susmulkiname (pakaks 10 s).
  3. Kiaulienos mentę, jeigu jos šmotas gana storas, įpjauname išilgai. Mėsą apipilame marinatų ir dedame į maišą arba vakuuminį indelį pasimarinuoti bent 6-8 valandas (laikome šaldytuve).
  4. Išimame mėsą, palaikome 30 min. kambario temperatūroje, gausiai apibarstome likusiu sausu prieskonių mišiniu (kad susidarytų tarsi prieskonių plutelė) ir pašauname į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę kepti bent 2,5 valandos.
  5. Išimame mėsą, apdengiame aliuminio folija, leidžiame 15-20 min. atvėsti ir patiekiame supjaustytą riekelėmis su likusiu marinatu (kaip užpilu).