Vištienos zuikis su pistacijomis

Vištienos zuikis

Ingredientai:

Gaminimas:

Netikram zuikiui iškepti naudosime maltą vištieną (faršą).

  1. Pirmiausia nuo batono nupjaustome pluteles ir apmerkiame suplėšytas riekuties (3 vnt.) į pieną.
  2. Peiliu itin smulkiai supjaustome svogūną bei sutraiškytą česnako skiltelę.
  3. Dideliame dubenyje išplakame kiaušinių trynius, pagardiname druska ir pipirais. Čia sudedame vištienos faršą, smulkintus svogūną ir česnako skiltelę, taip pat piene mirkytas batono riekutes, šaukštelį majonezo, po saują tarkuoto fermentinio sūrio (pusę kiekio; suteiks patiekalui riebumo) ir smulkintų pistacijų. Šią masę gerai išminkome ir padedame į šaldytuvą 1-2h.
  4. Netikro zuikio masę sudedame į (aliejumi išteptą) kepimo formą ir dedame į iki 180°C įkaitintą orkaitę kepti 40 min. Tuomet apibarstome paviršių likusiu tarkuotu sūriu ir dedame į orkaitę kepti dar 15 min. (kepimo laikas priklauso nuo kepimo formos – jeigu ji gili ir nedidelė, tuomet kepti teks ilgiau).
  5. Gero apetito!

Netikras zuikis