Vyne troškintos krevetės

Vyne troškintos krevetės

Ingredientai:

Gaminimas:

Jeigu skirtingų krevečių rūšių pasaulyje aptinkama daugiau kaip 300, tuomet ypatingų receptų krevetėms paruošti greičiausiai rastume daugiau kaip 30’000… Šis receptas – vienas iš tradicinių ir itin nesudėtingas.

Į įkaitintą keptuvę dedame šaukštą sviesto. Suberiame smulkintas česnako skilteles ir apkepame, kol suminkštės. Suberiame krevetes, pagardiname druska ir pipirais, apkepame vartydami (2 min.). Tuomet krevetes suberiame į puodą ir uždengiame, kad neatvėstų.

Keptuvę grąžiname ant kaitros, supilame ketvirtį stiklinės balto vyno, įspaudžiame apie du valgomuosius šaukštus citrinos sulčių. Troškiniui užvirus suberiame krevetes ir dar pusę minutės patroškiname (jeigu troškinsime per ilgai, krevetės gali pasidaryti tąsios-guminės).

Gero apetito!