Žaliavalgiški sušiai

Žaliavalgiški sušiai

Ingredientai:

Gaminimas:

  1. Pirmiausia sutarkuojame morką plonomis juostelėmis ir užpylus pusės citrinos sultis, gerai įmasažuojame (citrinos sultyse marinuotos morkos).
  2. Gaminame žaliavalgiškų suši pagrindą (kitaip tariant, žaliavalgiškus ryžius). Jį galima gaminti iš išmirkytų saulėje džiovintų pomidorų bei baltojo ridiko. Taip pat iš saulėgrąžų ir baltojo ridiko (būtent šio pagrindo proporcijos pažymėtos ties šio recepto sudėtinėmis dalimis). Taigi į el.smulkintuvo talpą beriame nepilną stiklinę saulėgrąžų sėklų, smulkiname pulsuojančiai, kad matytume, kaip vyksta smulkinimo procesas. Sėklų nemalame iki miltų. Atvirkščiai, sėklas reikia tik suskaldyti. Tuomet į el. smulkintuvo talpą pridedame kubeliais pjaustyto (prieš tai nulupto) baltojo ridiko. Smulkiname iki granuliuotos masės (kuo panašesnės į virtus ryžius). Beriame žiupsnelį druskos, kuri leis ridiko sultims atsipalaiduoti ir dar geriau “surišti” masę, sumaišome.
  3. Supjaustome daržoves plonomis juostelėmis: agurką (prieš tai išpjauname sėklas), papriką, pomidorą, salierą. Tiesa, daržovių kiekių nenurodome, nes jų tiesiog reikia pernelyg mažai (t.y. keletos juostelių agurko, saliero, pomidoro…) ir pagal kiekvieno individualų skonį.
  4. Gaminame patį suktinuką. Du trečdalius jūros dumblių lapo padengiame saulėgrąžų sėklų ir baltojo ridiko mase (apie 5 mm storio sluoksnis). Į vidurį dedame juostelėmis pjaustytas daržoves, citrinos sultyse pamarinuotas morkas bei guldome šviežius svogūno laiškus. Susukame suktinuką (naudojantis sušių takeliu) ir padedame jūros dumblių lapui sulipti suvilgydami jo galiuką citrinos sultimis. Suformavus suktinuką, supjaustome griežinėliais – turėtumėte turėti ant stalo 8 vienodo dydžio sušius. Valgome kaip ir tradicinius sušius – su vasabi krienais, imbieru ir sojos padažu.

Receptą parengė Irena Žentalytė