Pikantiškos žuvienės receptas

Žuvienės receptas

Ingredientai:

Gaminimas:

Keletas pastabų prieš pradedant virti žuvienę: verdame keturiems asmenims pavalgyti; receptui reikės virtų batųjų pupelių.

  1. Pirmiausia paruošiame daržoves – smulkiai supjaustome. Šiuokart nusprendėme susmulkinti daržoves tiesiog skutuku (daržoves supjautyti plonomis riekelėmis taip pat galima specialios pjaustyklės pagalba). Taip susmulkiname morką ir keletą šaukštų pankolio šaknies, saliero stiebelį supjaustome šiaudeliais, svogūną ir skiltelę česnako susmulkiname įprastai, pomidorą – kubeliais.
  2. Puode užverdame apie 1l daržovių sultinio (žinoma taip pat puikiai tinka ir žuvies sultinys). Į įkaitintą keptuvę pilame šlakelį alyvuogių aliejaus, suberiame smulkintus sovgūną ir česnako skiltelę, Nedelsient sudedame ir kitas smulkintas daržoves: morką, pankolio šaknį, salierą – patroškiname 5 min. Tuomet pridedame pomidorą ir žiupsnelį šviežiai tarkuotos apelsino žievelės, daržoves patroškiname dar 4 min. Keptuvės turinį sudedame į puodą su daržovių sultiniu, pagardiname citrinos sultimis, druska, šviežiai maltais pipirais, žuvies padažu, a.šaukšteliu kario, verdame dar 4 min.
  3. Tuomet į sriubą sudedame virtas pupeles ir gabalėliais pjaustytą žuvies filė, virsime vos 5 min., kadangi žuvis puikiausiai išverda per šį trumpą laiką. Pagardiname sriubą šviežiomis petražolėmis ir krapais. Skanaus!

 

Žuvienės recepto nuotraukos:

Žuvienės receptas - daržovės

 

Žuvienės receptas - troškiname