Šokoladu aplietas marcipanų pyragas

Šokoladu aplietas marcipanų pyragas

Ingredientai:

Gaminimas:

Šaldytuve radau konditerinės marcipaninės masės, kurią visai neseniai naudojome šv. Velykų kepiniams. Vadinkite tai kaip norite, bet aš tai laikau sėkme! Saulėtas vakaras ir stačiai ūmus ūpas iškepti kokį gardėsį. Laiku ir vietoje rasta marcipanų masė tapo puikiu pretekstu šiam puriam, burnoje tirpstančiam pyragui. Pradėkime!

  1. Į elektrinio smulkintuvo indą sudedame marcipanų masę ir cukrų, išsukame iki birių trupinių (prisipažinsiu, kad nebuvo lengva, kadangi masė labai nori likti viename gumule).
  2. Kitame dubenyje el.plaktuvu išplakame penkis kiaušinius, įmaišome keletą lašų migdolų ekstrakto ir kambario temperatūros sviesto (ne visą, apie 10 valgomųjų šaukštų) ir sudedame marcipanų ir cukraus trupinius. Viską kruopščiai išplakame elektriniu plaktuvu (apie 30 s).
  3. Atskirai sumaišome birius ingredientus: miltus, kepimo miltelius ir žiupsnelį duskos. Suberiame juos į skystą tešlos dalį ir vėl elektriniu plaktuvu išplakame iki vientisos pyrago masės.
  4. Kepimo formą ištepame sviestu, sudedame marcipaninio pyrago tešlą. Pyragą kepame 45-60 min. iki 180°C laipsnių įkaitintoje orkaitėje iki įgaus aukso rudumo (iki įkišus medinį smaigtuką ištrauksime jį švarų).
  5. Kol kepa pyragas, paruošiame šokoladinį užpilą. Jam renkamės švelnesnio skonio šokolado plytelę, išlydome kartu su keletu šaukštų sviesto, išmaišome. Pyragui iškepus, leidžiame jam neskubant atvėsti (apie 15 min.) užtepame ant viršaus šiltą šokolado užpilą. Kol šokoladas nesustingo, apibarstome kokoso drožlėmis. Paliekame marcipaninį pyragą atvėsti dar 1 val.

Recepto nuotraukos:

Marcipanų pyrago tešla

 

Iškepęs marcipanų pyragas

 

Šokolado ir kokoso drožlėmis puoštas marcipanų pyragas

 

Marcipanų pyrago gabalėlis