Kepintų morkų sriuba

Kepintų morkų sriuba

Ingredientai:

Gaminimas:

  1. Morkas nuskutame, supjaustome 2cm griežinėliais ir sudedame į gilų dubenį. Apšlakstome alyvuogių aliejumi, pagardiname čiobrelio prieskoniu ir druska, paprasčiausiai rankomis išmaišome. Morkų gabalėliai apsivelia aliejumi – to mums ir reikia, norint jas pakepinti orkaitėje. Kepimo formoje paskleidžiame morkas ant kepimo popieriaus, pridedame dar 3 skilteles česnako (su luobele) ir pašauname į orkaitę įkaitintą iki 200 °C kepti 30 min. (po 15 min. permaišome morkas, kad tolygiai apkeptų);
  2. Tuo metu, kai kepiname morkas, pasiruoškime moliūgo sėklas. Maišant paskrudinkime keptuvėje ant vidutinės kaitros apie 5 min.;
  3. Kol keptuvė karšta, pilame šlakelį aliejaus ir suberiame į ją smulkintą svogūną bei šaukštelį smulkintos imbiero šaknies. Apkepame ant vidutinės kaitros iki svogūnas pagels;
  4. Man pasisekė, kad turiu dar šiandieną ruošto daržovių sultinio, o jeigu tokio neturite, galima nesunkiai jo pasiruošti: ant mažos kaitros valandą pavirkite svogūną, morką ar kitas daržoves, pagardintas petražolėmis ir krapais, juoduoju pipiru ir lauro lapu. Prieš pilant į sriubą, be abejo, perkošiame tokį naminį sultinį. Pasirūpiname, kad daržovių sultinys būtų karštas;
  5. Iškepus morkoms, visą kepimo formos turinį sudedame į trintuvą (arba į puodą, kuriame trinsime daržoves rankiniu trintuvu), česnako skilteles išspaudžiame iš luobelės. Kartu suberiame ir apkepintą svogūną. Praskiedžiame daržovių sultiniu ir sutriname viską iki vientisos masės;
  6. Supilame viską į puodą ir užverdame. Supilame kokosų pieną ir dar kartą maišant užverdame. Pagardiname druska ir pipirais pagal skonį;
  7. Patiekiame su kepintomis moliūgo sėklomis.