Kalėdinis pyragas

Kaledinis pyragas

Ingredientai:

Gaminimas:

  1. Ant silpnos kaitros prikaistuvyje ištirpinkime sviestą. Atvėsinkime jį, supilkime į didelį dubenį ir sumaišykime su cukraus pudra;
  2. Vieną po kito įkulkime kiaušinius, pamaišykime;
  3. Miltus sumaišykime su kepimo milteliais ir suberkime į tešlą. Gerai išmaišykime;
  4. Razinas ir džiovintas spanguoles nuplikykime karštu vandeniu (galime 10 min. palaikyti, kad išsipūstų). Kartu su riešutais suberkime į tešlą ir išmaišykime;
  5. Kepimo formą ištepkime sviestu ir pabarstykime džiūvėsėliais. Sukrėskime tešlą ir kepkime apie 45 min. kol pyragas iškeps ir paviršius gražiai apskrus.