Tikriausias Velykinis pyragas

Velykinis pyragas

Ingredientai:

Gaminimas:

  1. Pirmiausia mieles ištirpinkime šiltame piene, supilkime ant miltų, suberkime cukrų, gerai išmaišykime;
  2. Įkulkime keletą kiaušinių, sudėkime kambario temperatūros sviestą, įpilkime romo, citrinos sulčių, įtarkuokime saują migdolo riešutų;
  3. Išminkykime tešlą ir padėkime šiltai, kad pakiltų (apie 30-45 min.);
  4. Padalinkime mielinę tešlą į tris dalis, suformuokime tris pailgus volelius, supinkime juos į vieną “kasą” ir padėkime į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi. Aptepkime pyragą plaktu kiaušinio baltymu, apibarstykime sezamo sėklomis;
  5. Iš anksto išvirtus ir nudažytus kiaušinius patepkime aliejumi ir įsprauskime į pynutę. Kepkime iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min. kol pyragas įgaus aukso atspalvį.