Lašiša su ryžiais ir apelsinų užpilu

Lašiša su apelsinų užpilu

Ingredientai:

Gaminimas:

  1. Pirmiausia pasiruošiame lašišos filė: nuplauname, nusausiname, apšlakstome citrinos sultimis, pasūdome, pagardiname pipirais, kepame orkaitėje ant grotelių (nepamirškime po grotelėmis padėti kepimo formą riebalams nutekėti) apie 25 min.
  2. Paruoškime užpilą. Į įkaitintą keptuvę dedame gabalėlį sviesto, smulkiai sukapotą skiltelę česnako bei gabalėlį imbiero, pamaišome. Supilame šviežiai spaustų vieno apelsino sulčių, šiek tiek tarkuotos apelsino žievelės, apelsino vaisiaus. Pagardinkime druska, aitriųjų paprikų prieskoniu, keletu šaukštų grietinėlės. Supilkime šaltame vandenyje išmaišytą šaukštelį krakmolo ir maišykime iki norimo užpilo tirštumo;
  3. Patiekime lašišą su ryžiais ir apelsinų užpilu.

Lašišos receptai ››