Orkaitėje kepti vištienos gabalėliai – grynuoliai

Vištienos grynuoliai

Ingredientai:

Gaminimas:

Aukso grynuolius primenantys vištienos gabalėliai traškia plutele jau garuoja ant stalo. O kaipgi jie paruošti?

 

  1. Miltus sumaišome su druska ir svogūnų milteliais (2 a.š.).
  2. Supjaustome vištienos krūtinėlės gabalėlius – pagardiname mėgstamais prieskoniais.
  3. Kefyrą sumaišome su plaktais kiaušiniais.
  4. Vištienos gabalėlius vieną po kito merkiame į kefyro ir kiaušinių plakinį, tuomet į miltus. Šiuos gabalėlius palaikome apie 30 min. dailiai sudėtus kepimo formoje (tarsi marinuotis). Apšlakstome gabalėlius sviestu (lydytu) ir pašauname į orkaitę kepti  180 laipsnių temperatūroje 40 min.
  5. Patiekiame su orkaitėje keptomis bulvėmis ir vasariškomis agurkų salotomis. Skanaus!

 

P.S. vištienos gabalėliai bus sausoki, tad rekomenduojama užpilti juos vištienos padažu.