Čeburėkai su grybais

Čeburėkai su grybais

Ingredientai:

Gaminimas:

  1. Pirmiausia, susmulkinkime svogūnus bei pievagrybius, kartu apkepkime keptuvėje. Pagardinkime pipirais, druska;
    Čeburėkai su grybais: pievagrybiai
  2. Tuomet supilkime į nedidelį dubenį ir pašildykime pieną, pagardinkime žiupsneliu druskos ir maltų pipirų. Miltus (sumaišytus su kepimo milteliais) pamažu suberkime į pieną (maišant, o vėliau ir minkant);
    Čeburėkai su grybais: tešla
  3. Tešlą sudėkime į maišelį ir padėkime į šalį trumpam pastovėti (kad tešla taptų elastingesnė);
  4. Iš tešlos iškočiokime plonus lakštus, išpjaukime apskritimo formos gabalėlius (maniškių skersmuo apie 12 cm), į kurių vidurį įdėkime po kaupiną šaukštą grybų įdaro, apibarstykime tarkuotu sūriu ir kruopščiai užspauskime kraštelius (kad įdaras išlaikytų sultingumą);
  5. Virkime (kepimui skirtame) aliejuje, kol čeburėkai su grybais įgaus auksinį geltonumą. Išvirus sudėkime čeburėkus ant popierinio rankšluosčio, kad nubėgtų perteklinis aliejus;
  6. Laikykime uždengtame inde, kad jie išliktų minkšti ir elastingi;

Skanių čeburėkų!