Triušio kepenėlių paštetas

Triušio kepenėlių paštetas

Ingredientai:

Gaminimas:

Visai neseniai pavyko įsigyti keletą triušiukų iš vieno pažįstamo ūkio (gaminome belgišką triušienos troškinį), tad turime pakankamą kiekį kepenėlių, kad galėtume paruošti pikantišką kepenėlių paštetą.

  1. Į įkaitintą keptuvę pilame šlakelį aliejaus, tuomet dedame šaukštą sviesto. Apkepame smulkintą svogūną (iki taps permatomas), beriame smulkintas česnako skilteles ir kubeliais pjaustytą kiaulienos šoninę, kepame maišant keletą minučių.
  2. Triušio kepenėles kruopščiai nuplauname, jeigu reikia, pašaliname nereikalingas dalis. Kepenėles dedame į keptuvę ir troškiname vartydami keletą minučių. Pagardiname keletu šaukštų brendžio, žiupsneliu druskos, čiobrelio ir pipirų, toliau troškiname, kol padalinę vieną iš kepenėlių pusiau, pamatysime, jog ji viduje vis dar rausva, tačiau jau iškepusi.
  3. Troškintas kepenėles nuimame nuo kaitros, leidžiame atvėsti (10 min.). Tuomet keptuvės turinį sudedame į elektrinio smulkintuvo talpą ir susmulkiname iki vientisos masės – kepenėlių pašteto. Šiuo paštetu aptepame baltos duonelės (gali būti skrudintos) riekutes ir skanaujame!