Trapių biscotti sausainėlių receptas

Biscotti sausaineliai

Ingredientai:

Gaminimas:

Vasarą įprasta atostogų namelyje naudotis itin maža orkaite (nesiekia mikrobangų krosnelės dydžio). Taigi 1 kilogramą įprastų sausainių turbūt užtruktų iškepti gerą pusdienį! Aplink daugybė alkanų akių, ieškančių šio to saldaus, tačiau mano širdis, pasirodo, racionali – atostogų metu visai nesinori pusdienį užsiimti kepiniais. Galop prisimenu išeitį! Valio biscotti sausainėliams, kurie nereikalauja erdvaus pasigulėjimo kepimo formoje…

 

  1. Į didelį dubenį supilame skystus ingredientus: pusę stiklinės aliejaus, keturis kiaušinius, a.š. migdolų aromato. Suberiame 1,5 stiklinės cukraus, žiupsnelį druskos, a.š. vanilinio cukraus, galima įtarkuoti apelsino žievelės. Viską gerai išplakame plakikliu (30 s);
  2. Tris su puse stiklinės miltų sumaišome su kepimo milteliais (du nubraukti a.š.), suberiame į tešlą ir plakikliu maišome itin lėta eiga (tešla bus lipni);
  3. Galop suberiame tris stiklines biraus mišinio: smulkinti žemės ir migdolų riešutai, džiovintos spanguolės, moliūgo sėklos. Tolygiai paskirstome tešloje;
  4. Iš tešlos tiesiai ant kepimo popieriaus suformuojame ritinėlius (tešlą tiesiog dedame šaukštu į vieną eilę). Mano mini orkaitėje kepiau keturis ritinėlius (karštyje jie išsileidžia – vieno prie kito arti nededame). Pašauname kepimo formą su ritinėliais į iki 180°C laipsnių į kaitintą orkaitę ir kepame 25 min. Tuomet išimame, leidžiame ritinėliui 10 min. pailsėti ir naudodamiesi aštriu dantytu peiliu supjaustome jį į 1,5-2 cm storio riekeles. Riekeles sudedame ant kepimo formos ir dedame atgal į iki 135°C įkaitintą orkaitę kepti 8 min. iki riekelės plokštuma dailiai paruduos. Jeigu reikia, taip pat 8 min. apkepame ir kitą riekelės pusę;
  5. Išimame sausainėlius iš orkaitės ir išrikiuojame ant grotelių, kad jie galėtų atvėsti ir išdžiūti.

 

Recepto nuotraukos.

 

Riešutų mišinys

 

Riekutės

 

Sausaineliai - riekutės