Paelja su jūros gėrybėmis

Paelja receptas

Ingredientai:

Gaminimas:

Tradicinis ispaniškas patiekalas lietuviškoje virtuvėje!

  1. Supjaustome vištienos krūtinėlę į 2 cm dydžio gabalėlius. Dedame į polietileninį maišelį, ten taip pat įdedame 2 šaukštus miltų. Užsukame maišelį ir pakratome, kad vištienos gabalėliai juose apsivoliotų. Į įkaitintą keptuvę įpilame šlakelį alyvuogių aliejaus, apkepame vištienos gabalėlius iš visų pusių iki pagels. Tuomet sudedame juos į kepimo formą ir pašauname kepti į iki 150 ºC įkaitintą orkaitę.
  2. Keptuvę grąžiname ant kaitros, pilame šlakelį aliejaus, suberiame smulkintą svogūną ir papriką, smulkintą kampelį kumpio arba šaltai rūkytos dešros (dėl dūmo ir sūrimo aromato). Svogūnas ims minkštėti, tuomet suberiame smulkintas česnako skilteles, pagardiname druska ir šviežiai maltais pipirais, pamaišome.
  3. Keptuvės turinį kartu su ryžiais sudedame į verdantį vištienos sultinį. Verdame retkarčiais pamaišant apie 20 min. Tuomet pridedame į puodą jūros gėrybių (šiuo atveju šaldytų jūros gėrybių rinkinio – kalmarai, midijos, aštuonkojai, krevetės) bei trintą pomidorą ir verdame dar 10 min.
  4. Jeigu reikia, nuo Paeljos nupilame perteklinį sultinį, sudedame vištienos gabalėlius ir išmaišome. Paelja baigta!
  5. Gero apetito!