Makaronų apkepas su šonine ir brokoliais

Makaronų apkepas

Ingredientai:

Gaminimas:

Mielieji, kad Jums teko ragauti makaronų apkepo, nėra abejonės – juk dabar šio patiekalo paragauti galima tiek itališkos virtuvės, tiek lietuviškų patiekalų restorane. Bet kaip dažnai gaminate šį patiekalą namuose? Tarp visų šio valgio privalumų (aromatingas, sotus, greitai paruošiamas, išvaizdus) yra ir praktinis – patiekalą iškepti ir patiekti galima viename inde, todėl reikės plauti mažiau indų!

  1. Makaronus suberiame į verdantį pasūdytą vandenį ir (ap)verdame pagal gamintojo ant pakuotės nurodytas instrukcijas (įprastai 10 min.). Prieš baigiant virti (1 min.) sudedame pasmulkintas brokolio šakeles. Nupilame skystį, makaronus suberiame į kepimo formą. Įmaišome kiaulienos šoninę (karštai rūkytą).
  2. Į įkaitintą keptuvę pilame šlakelį alyvuogių aliejaus, apkepame smulkintą svogūną ir česnako skilteles kol suminkštės. Pilame dar šlakelį aliejaus, dedame šaukštą miltų ir kepame maišant kol išputos. Tuomet po truputį pilame pieną, nuolat maišome iki vientisos masės. Pagardiname druska, pipirais ir citrinos žievele. Įmaišome tepamąjį sūrį ir fermentinį sūrį.
  3. Padažą paskirstome ant makaronų, apibarstome maltais džiūvėsiais. Kepimo formą dedame į iki 190°C įkaitintą orkaitę ir kepame 20 min. arba kol apkepo viršuje susidarys geltona plutelė.

Gero apetito! (pakaks 4-6 suaugusiems pavalgyti).

Recepto nuotraukos.

Makaronai 300 g

 

Užpilame padažą ant makaronų