5 patarimai kaip orkaitėje iškepti bulves

Neretai tiekiame orkaitėje keptas bulves kartu su antraisiais patiekalais, dažniausiai mėsos, žuvies ar daržovių. Norime, kad jos būtų minkšos viduje, o iš išorės – traškia plutele. Jas tinkamai paruošti namuose yra lengviau nei įsivaizduojame. Tereikia vadovautis keletu paprastų žingsnių.

 

#1. Kad bulvės iš vidaus būtų minkštos (kaip košė), vertėtų tinkamai jas pasirinkti. Veislės, vedančios miltingų bulvių gumbus, yra šios – Karlena, Sante, Aladin, Albatros, Felsina, Pirol, Romula ir kt. Pasirinkime miltingų bulvių rūšį ir mes jau teisingame kelyje.

 

#2. Norėdami išgauti minkštą konsistenciją bulvės viduje, pirmiausia turime jas apvirti. Taigi nuskutame luobelę, supjaustome skiltelėmis ir sudedame į šaltą pasūdytą vandenį. Užverdame vandenį su bulvėmis ir verdame apie 10 min. Tuomet nusunkiame bulves, šiek tiek pakratome puodo viduje, kad apvirusios dalelės iš išorės atsišerpetotų.

 

#3. Pasirenkame tinkamą aliejų. Kad bulvės orkaitėje iškeptų traškios iš išorės, naudojamas aliejus. Sveikiausias pasirinkimas – žąsies taukai. Tačiau jeigu jų neturime, pasitarnaus alyvuogių aliejus, kuris taip pat suteiks aukso įdegį orkaitėje kepančioms bulvytėms.

 

#4. Pasinaudokime “fritiūrinės” efektu. Supilkime aliejų į kepimo formą ir pakaitinkime iki 200°C įkaitintoje orkaitėje 5 min. kol įkais. Tuomet atsargiai sudėkime bulves ir vartykime jas, kol jos pasidengs aliejumi.

 

#5. Sumažinkime kaitrą iki 170°C laipsnių ir leiskime bulvėms laisvai kepti apie 20 min. Tuomet apverskime jas ir kepkime dar 20 min. Apibarstykime mėgstamiausiomis prieskoninėmis žolelėmis ir skanaukime.

Publikuota: 2014-10-06