Kaip auginama kakava?

Visi žinome, kaip atrodo kakavos milteliai, kuriuos naudojame pyragamas ir konditerijos kepiniams, kakavos gėrimui. O iš ko jie gaminami? Kaip atrodo augalas?

 

Kakavos milteliai gaminami iš kakavmedžio sėklų (vadinamų pupelėmis). Kakavmedžiai auga Pietų Amerikoje, Afrikoje, Indonezijoje, Šri Lankoje.

 

Kakavos pupelėje yra baltymų, ląstelienos, krakmolo, biologiškai aktyvių medžiagų, vandens, mineralinių medžiagų ir druskų, 0,2 % kofeino bei kitų medžiagų. Kakavoje gausu ir antioksidantų (3 kartus daugiau nei žaliojoje arbatoje), kurie turi teigiamo poveikio sveikatai.

 

Augalas ir pupelės atrodo taip.

 

KakavmedisNuotraukos šaltinis: flickr

 

Kakavmedžio sėklos (pupelės)

 

Nuotraukos šaltinis: flickr

 

Palikite atsiliepimą arba pasiūlymą