Askorbo rūgštis Ascorbic acid – E300

Antioksidantai ir konservantai. Nepavojingas. Gali būti genetiškai modifikuotas.
Savybės: Cheminis sintetinis produktas, kurio randama ir daugelyje vaisių bei daržovių. Šis antioksidantas neleidžia maistui rūgti ir apkarsti. Askorbo rūgštis naudojama gaminant keptus ir konservuotus produktus, džiovintas bulves, pieno miltelius, koncentruotas vaisių sultis, kūdikių maistą.
Naudojamas: Naudojamas kaip antioksidantas, konservavimo ir miltų apdorojimo medžiaga, stabilizuoja raudoną mėsos spalvą, taip pat Naudojamas pieno, grietinės milteliams, cukraus gaminiams, vynams, gaiviesiems gėrimams. Askorbo rūgšties vartojimas labai dažnai pateisinamas tuo, kad tai stiprina sveikatą. Naudojamas kepiniuose, šaldytoje žuvyje, vyne.