Raudonojo apelsino kokteilis - puikus ir romantiškas pasirinkimas šv. Valentino dieną!
Sudėtinės dalys
-
Raudonasis apelsinas, 1 vnt.
-
Rudas cukrus, 2 a. šaukšteliai
-
Vanduo, 2 a. šaukšteliai
-
Gazuotas vanduo, 40 ml
-
Degtinė, 40 ml
-
Cinamonas, pagal skonį
-
Cukrus, pagal skonį
Gaminimas
- 1Iš anksto pasiruošiame cukraus sirupą: 3 a. šaukštelius rudojo cukraus sumaišome su 3 a. šaukšteliais šilto vandens bei žiupsneliu cinamono - atvėsiname (originalus sirupas gaminamas ant silpnos kaitros šildant 1 stiklinės cukraus ir 1 stiklinės vandens sirupą bei keletą cinamono lazdelių apie 10 min., tuomet sirupas paliekamas bent 10 d. pabūti vėsioje patalpoje arba šaldytuve);
- 2
Į kokteilinę su 6-8 ledo kubeliais supilame: šviežiai spaustas raudonojo apelsino sultis (~60 ml pakaks vieno raudonojo apelsino), 40 ml degtinės ir 1 valgomąjį šaukštą iš anksto pagaminto cukraus sirupo. Kokteilinės turinį plakame apie 10 s;- 3
Aukštų stiklinių kraštus perbraukiame raudonuoju apelsinu ir pasukame granuliuoto cukraus lėkštėje, kad kraštai apliptų cukrumi. Į stiklines įdedame keletą ledo kubelių, pilame kokteilį, papildome gazuotu vandeniu, įdedame po skiltelę raudonojo apelsino.Susiję receptai - 2