Patarimai, kaip per šventes saugiai maitintis
Švenčių proga valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos specialistai pataria ruošti skalsius ir saugius patiekalus:
- Nepriruoškite daugybės maisto, kurio nesuvartojus, teks jį išmesti arba rizikuojant sveikata, valgyti keletą dienų po švenčių;
- Apsiperkant, atkreipkite dėmesį į etiketėje nurodytą tinkamumo vartoti terminą bei ar pakuotė nepažeista;
- Greitai gendančius maisto produktus laikykite šaldytuve;
- Žalią mėsą, paukštieną, žuvį, kiaušinius atskirkite nuo kitų produktų. Marinuotą, kepimui paruoštą mėsą laikykite uždengtą šaldytuve;
- Gamindami šventinius patiekalus, laikykitės švaros ir asmens higienos, išplaukite ir nuvalykite įrankius, lenteles ir stalo paviršių, kur buvo dorojama žalia mėsa ar paukštiena; kruopščiai plaukite rankas;
- Nepalikite pagamintų patiekalų ilgiau nei dviem valandoms virtuvės temperatūroje, nes šiltoje patalpoje bakterijos dauginasi ypač greitai.
- Paruoštus patiekalus suvartokite kuo greičiau, o nesuvalgytus laikykite šaldytuve taip, kad jie nesiliestų su termiškai neapdorotais produktais;
- Nevartokite jokių įtarimą keliančių produktų, net neragaukite jų, o išmeskite.
Atminkite, kad ir tradicinis Kalėdų stalo patiekalas – kūčiukai – turi galiojimo laiką.
Ar tai tiesa, ar ne, tačiau teko girdėti iš stambių Lietuvos kiaulių augintojų, kad Lietuvoje užaugintą kiaulių mėsą iš jų perka vienintelis prekybos centras – Norfa. Tą patvirtino ir žemaitijos regione dirbanti veterinarijos specialistė, kuri lietuviškos mėsos patarė ieškoti Norfoje.
apie norfa gryna tiesa knuseru norfoje siandien isitikinau sviezios kiaulienos desreles net juodos isto sviezumo neaisku kokio gimimo cia knuseru norfa