Kaip ruošiamas karštas vynas?

Aromatingą karštą vyną ruošiame namuose. Reikės: raudonojo vyno, apelsino, prieskonių ir puodelių. Šaltukas nebaisus!

Paruošimo min. | Gaminimo

  min.
4.00 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 4
Loading...
4.00 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 4
Loading...

Paruošimo min. | Gaminimo

  min.
Karštas vynas
Gruodžio mėnesį pasirišę margus šalikus vaikštinėjame šventiškai išpuoštose Rotušės aikštėse ir miestų alėjose - stengiamės įkvėpti kuo daugiau Kalėdų dvasios. Čia mus pasitinka karšta kava ir arbata, kai kuriuose kioskuose - ir karšto vyno puodelis. Karštas vynas yra tam tikra punšo rūšis (angl. mulled wine, vok. Glühwein) - t.y. vandens, alkoholio, cukraus ir prieskonių mišinys. Tik ne bet koks, o kurio pagrindą sudaro raudonas vynas. Aromatingą karštą gėrimą galime paprastai pasigaminti namuose. Taip ir padarysime!

Sudėtinės dalys

Gaminimas

  • 1
    Pirmiausia į prikaistuvį su vandeniu beriame gvazdikėlius, muskato riešutą, cinamono lazdelę - kaitiname iki užvirs, tuomet nuimame nuo kaitros ir leidžiame pastovėti 10-12 minučių.
  • 2
    Supilame į prikaistuvį vyną (šiuo atveju naudosime sausą raudonąjį stalo vyną), pašildome. Pagardiname apelsino skiltelėmis, pasaldiname cukrumi. Kad prieskoniai labiau atsiskleistų galime viralą laikyti ant silpos kaitros ir 10-20 min., tačiau viralo temperatūra neturi pasiekti 70 °C ir aukštesnės temperatūros - antraip sugadinsime karšto vyno skonį.
  • 3
    Supilstome šiltą gėrimą į puodelius ir mėgaujamės atsakingai!
Susiję receptai

Palikite atsiliepimą arba pasiūlymą