Gruodžio mėnesį pasirišę margus šalikus vaikštinėjame šventiškai išpuoštose Rotušės aikštėse ir miestų alėjose - stengiamės įkvėpti kuo daugiau Kalėdų dvasios. Čia mus pasitinka karšta kava ir arbata, kai kuriuose kioskuose - ir karšto vyno puodelis. Karštas vynas yra tam tikra punšo rūšis (angl. mulled wine, vok. Glühwein) - t.y. vandens, alkoholio, cukraus ir prieskonių mišinys. Tik ne bet koks, o kurio pagrindą sudaro raudonas vynas. Aromatingą karštą gėrimą galime paprastai pasigaminti namuose. Taip ir padarysime!
Sudėtinės dalys
-
Raudonas vynas, 750 ml
-
Muskatas, 1 vnt.
-
Gvazdikėliai, 6 vnt.
-
Cinamonas, 1 vnt.
-
Cukrus, 1 v. šaukštas
-
Apelsinas, 1 vnt.
-
Vanduo, 60 ml
Gaminimas
- 1Pirmiausia į prikaistuvį su vandeniu beriame gvazdikėlius, muskato riešutą, cinamono lazdelę - kaitiname iki užvirs, tuomet nuimame nuo kaitros ir leidžiame pastovėti 10-12 minučių.
- 2
Supilame į prikaistuvį vyną (šiuo atveju naudosime sausą raudonąjį stalo vyną), pašildome. Pagardiname apelsino skiltelėmis, pasaldiname cukrumi. Kad prieskoniai labiau atsiskleistų galime viralą laikyti ant silpos kaitros ir 10-20 min., tačiau viralo temperatūra neturi pasiekti 70 °C ir aukštesnės temperatūros - antraip sugadinsime karšto vyno skonį.- 3
Supilstome šiltą gėrimą į puodelius ir mėgaujamės atsakingai!Susiję receptai - 2