Kaip ruošiamas karštas vynas?

Aromatingą karštą vyną ruošiame namuose. Reikės: raudonojo vyno, apelsino, prieskonių ir puodelių. Šaltukas nebaisus!
4.00 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 4
Loading ... Loading ...
min.

Sudėtinės dalys:

Gaminimas:

Gruodžio mėnesį pasirišę margus šalikus vaikštinėjame šventiškai išpuoštose Rotušės aikštėse ir miestų alėjose – stengiamės įkvėpti kuo daugiau Kalėdų dvasios. Čia mus pasitinka karšta kava ir arbata, kai kuriuose kioskuose – ir karšto vyno puodelis. Karštas vynas yra tam tikra punšo rūšis (angl. mulled wine, vok. Glühwein) – t.y. vandens, alkoholio, cukraus ir prieskonių mišinys. Tik ne bet koks, o kurio pagrindą sudaro raudonas vynas. Aromatingą karštą gėrimą galime paprastai pasigaminti namuose. Taip ir padarysime!

  1. Pirmiausia į prikaistuvį su vandeniu beriame gvazdikėlius, muskato riešutą, cinamono lazdelę – kaitiname iki užvirs, tuomet nuimame nuo kaitros ir leidžiame pastovėti 10-12 minučių.
  2. Supilame į prikaistuvį vyną (šiuo atveju naudosime sausą raudonąjį stalo vyną), pašildome. Pagardiname apelsino skiltelėmis, pasaldiname cukrumi. Kad prieskoniai labiau atsiskleistų galime viralą laikyti ant silpos kaitros ir 10-20 min., tačiau viralo temperatūra neturi pasiekti 70 °C ir aukštesnės temperatūros – antraip sugadinsime karšto vyno skonį.
  3. Supilstome šiltą gėrimą į puodelius ir mėgaujamės atsakingai!
Susiję receptai

Palikite atsiliepimą arba pasiūlymą