TOP salotų receptai #1

TOP salotų receptai #1

 

Prekybos centre vis dažniau susidarančios eilės prie vaisių ir daržovių liudija, kad „žalieji“ maisto produktai mūsų racione užima svarbią vietą. Kone kiekviename naujienų ar laisvalaikio skaitinyje rasime bent vieną straipsnį, kuriame mitybos specialistai grūmoja kumščiu ir primygtinai reikalauja pereiti prie sveikesnės mitybos: mažiau riebalų bei kepto maisto, daugiau šviežių daržovių ir vaisių, mažiau cukraus… Šio postūmio bei savimonės paskatinta, formuojasi kritinė masė žmonių, kurie atsakingai žiūri į mitybą, kurie atrado puikių derinių virtuvėje ir jais gali pasidalinti su kitais. Žinoma, turime omenyje jokūboreceptai.lt skaitytojus!

 

Pateikiame keletą Jūsų pamėgtų ir mūsų rekomenduojamų salotų receptų.

 

Graikiškų salotų receptas

Viduržemio jūros regiono puoselėjamas receptas, kurio pagrindą sudaro pomidorai, agurkai, paprika, raudonasis svogūnas, alyvuogės bei Feta sūris. Salotos pagardintos aromatingu užpilu: citrinos sultys, alyvuogių aliejus, raudonėlis, česnakas, šviežiai malti pipirai (patiekalo nuotrauka)

 

***

 

Raudonųjų kopūstų salotos

Raudonasis kopūstas ypač turtingas kalcio, beta karoteno, kalio bei flavanoidų, kurie ypač naudingi širdžiai ir kraujotakai. Ar žinojote tai? Tobulai paprastas receptas – prireiks kopūsto ir bulvių, virtų su lupenomis (patiekalo nuotrauka).

 

***

 

Itališkos tuno salotos

Į itališko tipo vakarėlį dubenyje pakviestos paprikos, salierai, raudonasis svogūnas, tunas bei petražolės. Išsiųskite pakvietimą baltai duonelei bei stalo vynui – su jais šis vakaras bus gardus ir nepamirštamas (patiekalo nuotrauka).

 

***

 

Špinatų salotų receptas

Špinatai – specifinio skonio ir aromato lapinė daržovė, kurioje gausu vitaminų ir maistingųjų medžiagų, teigiamai veikiančių virškinamąjį traktą ir imuninę sistemą. Be šių žaliųjų lapelių, salotoms prireiks ir ne vieno puikiai papildančio ingrediento – pievagrybių, pomidoro, kiaušinių bei Parmezano sūrio. Skanios ir ypač estetiškai atrodančios salotos ant Jūsų stalo (patiekalo nuotrauka).

Publikuota: 2014-01-28