Abrikosai

Abrikosas – vidutinio dydžio slyvų pogenties medžio vedamas minkštas, sultingas rausvai geltonas kaulavaisis. Abrikosai valgomi švieži, konservuojami arba džiovinami. Iš vaisių minkštimo gaminami kompotai, sultys, kisieliai, uogienės, marmeladas, džemas, tyrė, vynai ir likeriai. Iš vaisiaus sėklų spaudžiamas aliejus.

Abrikosai: susiję receptai
Bananų kriaušių desertas
15 min.
Gardžiu subalandsuoto skonio vaisių pudingo receptu dalinasi mitybos konsultantė irena Žentalytė.
Granola batonėlių receptas
35 min.
Greitas, nebrangus, sveikas ir labai gardus patiekalas tie batonėliai. O ir improvizacijai vietos apstu. Švenčių belaukiant...
Salotos su abrikosais ir krabų lazdelėmis
20 min.
Gardžios salotos: krabų lazdelės, konservuoti abrikosai, pomidorai, agurkai, salotos, bazilikas ir majonezo užpilas. Receptas su nuotrauka.
Kiaulienos kumpis
120 min.
Bandome kiaulienos kumpio, kepto orkaitėje, receptą! Patiekiame kumpį traškia plutele, nepjaustytą.
Baltas tinginys
40 min.
Išbandome balto tinginio receptą. Jam naudosime džiovintus vaisius - razinas ir abrikosus. Kuriuos pasirinksite Jūs?