Avižinių dribsnių patiekalai paplitę visame pasaulyje, kai kuriose šalyse avižinių kruopų košė yra tradicinis patiekalas pusryčiams.
Tai lėmė avižinių kruopų maistingumas - kruopose yra daug augalinių baltymų, tarp kurių ir žmogaus organizmui itin reikalingos amino rūgštys. Kruopose taip pat gausu vitaminų B1, B2, PP, C, mineralinių medžiagų - kalio, kalcio, magnio, fosforo, geležies. Be maistingųjų savybių avižų kruopos padeda pašalinti tam tikrus toksinus iš organizmo.
Šiandien gaminsime įprastą avižinių kruopų košę, tačau, kad vaikams būtų skaniau ir gardžiau - pridėsime pagardų!
Sudėtinės dalys
-
Avižiniai dribsniai, 100 g
-
Razinos, 1/2 stiklinė
-
Bananas, 1 vnt.
-
Cinamonas, žiupsnelis
-
Sviestas, 1 v. šaukštas
Gaminimas
- 1Puode užverdame vandenį, suberiame avižinius dribsnius, žiupsnelį cinamono, paverdame 5 min.
- 2
Atskirai nuplikome razinas (higienos sumetimais), suberiame į puodą su koše, maišant verdame dar 3 min.- 3
Baigus virti šakute sumaigome bananą ir įmaišome į košę kartu su vienu šaukštu sviesto. Gero apetito!Susiję receptai - 2