Minkšti, riebūs ir gardūs prancūziški sūrio sumuštiniai džiugina daugumos jų paragavusių širdis. Iš tiesų, sunku jiems atsispirti. Puikiai tinka pusryčiams!
Sudėtinės dalys
-
Batonas, 8 vnt.
-
Sviestas, 100 g
-
Garstyčios, 1 v. šaukštas
-
Pienas, 115 ml
-
Kiaušinis, 2 vnt.
-
Čedaro sūris, 180 g
Gaminimas
- 1Kambario temperatūros sviestą (50 ml) sumaišome su šaukštu garstyčių. Galime pridėti mėgstamų prieskonių (tarkime česnako ar baziliko), tačiau čia pateikiame tradicinį receptą. Sviesto ir garstyčių mišiniu aptepame 8-ias batono arba forminės duonos riekutes (kiekvieną iš vienos pusės);
- 2
Čedaro sūrį susmulkiname ir dedame į suvožtų (po dvi riekutes) sumuštinių vidurį, suspaudžiame, kad riekučių viduryje esantis sūris pasispaustų;- 3
Plačiame dubenyje išplakame keletą kiaušinių, įpilame pieno (kiek daugiau kaip pusę stiklinės), pagardiname druska ir pipirais bei viską išmaišome. Panardiname suvožtus sūrio sumuštinius į kiaušinio plakinį taip, kad abi riekutės prisigertų plakinio. Keptuvėje ištirpdome likusį sviestą (50 ml) ir apkepame sūrio sumuštinius iš abiejų pusių. Valgome, kol sumuštiniai šilti. Gero apetito!Susiję receptai - 2