Prancūziški kepti sūrio sumuštiniai

Tradiciškai paruošti prancūziški sūrio sumuštiniai vos per 12 minučių. Sunku jiems atsispirti. Gaminame namuose!

Paruošimo min. | Gaminimo

  min.
4.67 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 3
Loading...
4.67 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 3
Loading...

Paruošimo min. | Gaminimo

  min.
Prancūziški sūrio sumuštiniai
Minkšti, riebūs ir gardūs prancūziški sūrio sumuštiniai džiugina daugumos jų paragavusių širdis. Iš tiesų, sunku jiems atsispirti. Puikiai tinka pusryčiams!

Sudėtinės dalys

Gaminimas

  • 1
    Kambario temperatūros sviestą (50 ml) sumaišome su šaukštu garstyčių. Galime pridėti mėgstamų prieskonių (tarkime česnako ar baziliko), tačiau čia pateikiame tradicinį receptą. Sviesto ir garstyčių mišiniu aptepame 8-ias batono arba forminės duonos riekutes (kiekvieną iš vienos pusės);
  • 2
    Čedaro sūrį susmulkiname ir dedame į suvožtų (po dvi riekutes) sumuštinių vidurį, suspaudžiame, kad riekučių viduryje esantis sūris pasispaustų;
  • 3
    Plačiame dubenyje išplakame keletą kiaušinių, įpilame pieno (kiek daugiau kaip pusę stiklinės), pagardiname druska ir pipirais bei viską išmaišome. Panardiname suvožtus sūrio sumuštinius į kiaušinio plakinį taip, kad abi riekutės prisigertų plakinio. Keptuvėje ištirpdome likusį sviestą (50 ml) ir apkepame sūrio sumuštinius iš abiejų pusių. Valgome, kol sumuštiniai šilti. Gero apetito!
Susiję receptai

Palikite atsiliepimą arba pasiūlymą