Sudėtinės dalys:
-
Kaliaropė, 1 vnt.
-
Morkos, 2 vnt.
-
Svogūnų laiškai, pagal skonį
-
Krapai, pagal skonį
-
Citrinos sultys, pagal skonį
-
Alyvuogių aliejus, pagal skonį
-
Druska, žiupsnelis
Gaminimas:
Gaminame namuose lietuviškas šviežių kaliaropių, svogūnų laiškų ir morkų salotas!
- Nuplauname kaliaropės šakniavaisį, nulupame odelę ir sutarkuojame stambia tarka. Ta pačia tarka susmulkiname ir nuluptas morkas. Susmulkiname svogūnų laiškus. Viską išmaišome.
- Smulkintas daržoves pagardiname alyvuogių aliejumi, šviežiai spaustomis citrinos sultimis ir žiupsneliu druskos. Skanaus!
Dėkojame už receptą mitybos konsultantei Irenai Žentalytei.