Trupininio pyrago receptas

Močiutės trupininis pyragas su rūgščia uogiene. Smagu prisiminti tradicinius ir kartų išbandytus pyrago recetus.

Paruošimo min. | Gaminimo

  min.
3.00 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 2
Loading...
3.00 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 2
Loading...

Paruošimo min. | Gaminimo

  min.
Trupininis pyragas

Sudėtinės dalys

Gaminimas

  • 1
    Miltus sumaišykite su kepimo milteliais;
  • 2
    Miltus sudėkite į dubenį su smulkintais sviesto gabalėliais ir rankomis trinkite dubenyje esančią masę, kol ši pavirs strupiniais;
  • 3
    Suberkite cukrų ir įkulkite kiaušinius;
  • 4
    Minkykite iki vientisos masės;
  • 5
    Apie 3/4 visos tešlos paskirstykite skardoje (išklotoje kepimo popietiumi), tuomet paskleiskite rūgščią uogienę (juodųjų serbentų, raudonųjų serbentų, slyvų, agrastų);
  • 6
    Ant viršaus mažais gabalėliais sudėkite likusią tešlą (tiesiog trupinkite nuo pirštų trinamaisiais judesiais);
  • 7
    Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie valandą, kol pyrago viršus gelsvai apskrus.
Susiję receptai
Atsiliepimai
Daiva | 11-3-2015 14:11

Jau kepu antrą kartą,labai skanus pyragas.Super.

Vika | 1-10-2012 20:01

Man su sviestu nesigauna. Su margarinu is tikruju geriau gaunasi. Bet pyragas skanus.

Palikite atsiliepimą arba pasiūlymą