Trupininio pyrago receptas
Močiutės trupininis pyragas su rūgščia uogiene. Smagu prisiminti tradicinius ir kartų išbandytus pyrago recetus.
Paruošimo min. | Gaminimo
min.

Loading...

Loading...
Paruošimo min. | Gaminimo
min.
Gaminimas
- 1
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais;
- 2
Miltus sudėkite į dubenį su smulkintais sviesto gabalėliais ir rankomis trinkite dubenyje esančią masę, kol ši pavirs strupiniais;
- 3
Suberkite cukrų ir įkulkite kiaušinius;
- 4
Minkykite iki vientisos masės;
- 5
Apie 3/4 visos tešlos paskirstykite skardoje (išklotoje kepimo popietiumi), tuomet paskleiskite rūgščią uogienę (juodųjų serbentų, raudonųjų serbentų, slyvų, agrastų);
- 6
Ant viršaus mažais gabalėliais sudėkite likusią tešlą (tiesiog trupinkite nuo pirštų trinamaisiais judesiais);
- 7
Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie valandą, kol pyrago viršus gelsvai apskrus.
Susiję receptai
Jau kepu antrą kartą,labai skanus pyragas.Super.
Man su sviestu nesigauna. Su margarinu is tikruju geriau gaunasi. Bet pyragas skanus.