Saldainiai bet kuriai progai - papuoš šventinį stalą bei suteiks malonių pojūčių ragautojams!
Sudėtinės dalys
-
Kokoso drožlės, 400 g
-
Sutirštintas pienas, 380 g
-
Baltasis šokoladas, 100 g
-
Šokoladas (tamsusis), 400 g
-
Citrinos sultys, 1 v. šaukštas
Gaminimas
- 1Sulaužome baltąjį šokoladą į dubenį ir išlydome, dubenį pamerkdami į karštą vandenį.
- 2
Supilame sutirštintą saldintą pieną ir šlakelį citrinos sulčių, išmaišome. Suberiame kokoso drožles, išmaišome ir iš šios kokosinės saldainių masės formuojame tolygius rutuliukus (apie 40-50 vnt. 2 cm Ø rutuliukų). Sudedame rutuliukus į šaldytuvą atvėsti 1 val.- 3
Tuo metu dubenyje virš karšto vandens išlydome mėgstamą juodąjį šokoladą (200 g). Likusią dalį juodojo šokolado smulkiai sukapojame peiliu.- 4
Išimame kokoso rutuliukus iš šaldytuvo. Imame po vieną ir apvoliojame pirmiausia išlydytame šokolade, tuomet smulkintame šokolade. Atsargiai padedame paruoštą saldainį ant padėklo/kepimo formos. Taip paruoštus rutuliukus dedame į šaldytuvą sustingti (pakaks 30 min.). Laikome rutuliukus ne aukštesnėje kaip 25 temperatūroje.Susiję receptai - 2