Ispaniški patiekalai

Ispanija gali didžiuotis turėdama nuostabias virtuvės tradicijas. Ispanijos virtuvei, kaip ir kitoms Viduržemio jūros regione, būdinga daugybė žalumynų, vyrauja paprastos daržovės – svogūnai, česnakai, pomidorai, pipirai. Ispaniški valgiai neįsivaizduojami be alyvuogių aliejaus, o kulinarai mėgsta eksperimentuoti, todėl tas pats patiekalas neretai gali turėti daugybę skirtingų skonių.

Morkų avokadų salotos
45 min.
Aromatingos ir sočios salotos su orkaitėje troškintomis morkomis bei įvairiaspalviu užpilu. Vakarėlyje bus avokadas ir kuminas - jeigu kam nors nepriimtini svečiai, prašome į tai atsižvelgti...
Krevečių sriuba
40 min.
Jūros gėrybių ir daržovių sriubos receptas. Paprastas kaip tradicinė pomidorų sriuba. Pradedam!
Bananu persiku kokteilis
15 min.
Geros nuotaikos šaltinis. Kokteilį galima drąsiai vartoti per pusryčius, per pietus ir vakare!
Gaspačo sriuba
30 min.
Gaspačo sriuba puikiai tiks pakeisti šiltu metu ypač pamėgtus šaltibarščius. Ispaniška sriuba turi daugybę variacijų, todėl skonis neatsibos...
Sūrio ir saulėje džiovintų pomidorų užkandėlė
35 min.
Labai skani užkandėlė! Kietasis fermentinis sūris, saulėje džiovinti pomidorai, kiaušiniai... puikiai tiks prie skrudintos duonos arba itališkos Ciabatt'os
Gaspačo šalta sriuba - šaltsriu
10 min.
Gaspačo - tik keletas minučių ir paruošite sriubą, kurią dažnai ruošia Ispanijoje...
Čili troškinys
40 min.
Tiesiog čili troškinys, kuris patiks visiems šeimos vyrams (ir kareiviams).