Aromatingos ir sočios salotos su orkaitėje troškintomis morkomis bei įvairiaspalviu užpilu. Vakarėlyje bus avokadas ir kuminas - jeigu kam nors nepriimtini svečiai, prašome į tai atsižvelgti...
Nuskutame ir apverdame morkas pasūdytame vandenyje (apie 10 min.).
2
Tuo metu pasiruošiame aromatingą užpilą, sutrindami česnako skilteles, kumino sėklas, čiobrelio lapelius, druską ir šviežiai maltus pipirus bei sumaišydami visa tai su alyvuogių aliejumi bei šlakeliu vyno acto. Turėtume gauti aromatingą pastą - užpilą, kuriuo įtriname apvirusias morkas ir pašauname į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę kartu su apelsino ketvirčiais (žievele viršun). Kepame orkaitėje 30 min.
3
Avokadą nulupame, pašaliname kaulavaisį, supjaustome vaisių gabalėliais ir sudedame į lėkštes kartu su salotomis.
4
Išimame apelsino skilteles iš orkaitės, išspaudžiame sultis į nedidelį dubenį, pagardiname šlakeliu vyno acto, šlakeliu alyvuogių aliejaus ir prieskoniais - išmaišome salotų užpilą. Orkaitėje keptas morkas sudedame į lėkštes su salotomis ir avokadais, apšlakstome tik ką pagamintu salotų užpilu (papildomai atskirai lėkštėje galime įdėti ir šaukštą jogurto). Valgome su itališka duonele. Gero apetito!