Karameliniai sausainiai

Šiandien gaminame karamelinius sausainius - batonėlius su riešutais. Smaližiai ir maži, ir dideli!

Paruošimo min. | Gaminimo

  min.
4.83 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 6
Loading...
4.83 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 6
Loading...

Paruošimo min. | Gaminimo

  min.
Karameliniai sausainiai

Sudėtinės dalys

Gaminimas

  • 1
    Pirmiausia pasiruoškime formą, kurioje stingdysime sausainius: išklokime ją kepimo popieriumi, padenkime sluoksniu kepintų bei sūdytų žemės riešutų (geriau paskaldyti, kad padengtų sausainių paviršių). Likusius riešutus pasidėkime po ranka - jų taip pat greitai reikės;
  • 2
    Prikaistuvyje ant silpnos ugnies pašildykime sutirštintą saldintą pieną ir grietinę (jokiu būdų neužvirti, tik pašildyti);
  • 3
    Kitame prikaistuvyje ant vidutinės/didelės kaitros šildykime vandenį ir cukrų iki masė karamelizuosis (svarbu masei neleisti kristalizuotis, tik paruduoti);
  • 4
    Tuomet sudėkime mažais gabalėliais supjaustytą sviestą bei šiltą pieno - grietinės masę. Maišykime ir virkime karamelę iki tamsiai rudos spalvos (kol masė nelimpa prie prikaistuvio dugno);
  • 5
    Pašalinkime prikaistuvį nuo kaitros ir nedelsiant supilkime karamelę ant riešutų, dailiai paskirstykime. Ant viršaus berkime likusius riešutus ir tolygiai paskirstykime;
Susiję receptai

Palikite atsiliepimą arba pasiūlymą