Kam atrodo, kad duona su česnaku - jau seniai nemadingas užkandis prie alaus... tegul pabandom užkandėlę iš Briuselio kopūstų. O receptas paprastas kaip 2 x 2.
Sudėtinės dalys
- Briuselio kopūstas, 600 g
- Alyvuogių aliejus, 3 v. šaukštai
- Druska, 1 a. šaukštelis
- Malti pipirai, 1/2 a. šaukštelis
Gaminimas
- 1Briuselio kopūstų gūželes nuplauname, nupjaustome pageltusius viršutinius lapelius, jeigu tokių yra. Taip pat nupjauname kotelio galūnę, taip atšviežindami tą plotą, kuris atsirado pirmą kartą nupjovus gūželę nuo stiebo. Nusausiname. Didžiausias gūželes perpjauname pusiau, kitas paliekame nesmulkintas;
- 2
Į nedidelį dubenį pilame alyvuogių aliejaus, įmaišome druskos ir šviežiai maltų pipirų. Aliejų su prieskoniais užpilame ant Briuselio kopūstų, kruopščiai išmaišome, kad gūželės pasidengtų aliejumi. Kopūstus paskirstome ant kepimo formos, kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min. (kas 15 min. pamaišome, kad apkeptų iš visų pusių). - 2
Susiję receptai
Siandien pries rinktines rungtynes pasigaminsim. Jau zinau, kad bus super NIAM 🙂