Sudėtinės dalys:
-
Romėnų salotos, 200 g
-
Batonas, 50 g
-
Malti pipirai, žiupsnelis
-
Vištiena, 200 g
-
Parmezano sūris, 4 v. šaukštai
-
Alyvuogių aliejus, 4 v. šaukštai
-
Ančiuviai, 2 vnt.
-
Česnakas, 1 skiltelė
-
Obuolių actas, 2 a. šaukšteliai
-
Citrinos sultys, 1 a. šaukštelis
-
Garstyčios, 1 a. šaukštelis
-
Cukrus, 1 a. šaukštelis
-
Druska, pagal skonį
-
Kiaušinis, 1 vnt.
Gaminimas:
- Romėnų salotas (1-2 gūželės) nuplaukime, nusausinkime ir suplėšykime nedideliais gabalėliais. Pagardinkime druska ir šviežiai maltais pipirais;
- Grilinę keptuvę apšlakstykime alyvuogių aliejumi, įdėkime šaukštą sviesto ir pakepkime plonais griežinėliais supjaustytą pasūdyta ir supipirintą vištienos krūtinėlės filė. Apverskime abi puses, kad vištienos gabalėliai gerai apskrustų;
- Kubeliais supjaustykime batono skrebučius ir sudėkime į dubenį su Romėnų salotomis;
Gaminame padažą Cezario salotoms:
- Du ančiuvių filė gabalėlius, česnako skiltelę, obuolių actą, citrinos sultis, cukrų, 1 kiaušinio trynį, žiupsnelį druskos, garstyčias – visus padažui skirtus ingredientus sudedame į plaktuvą ir išplakame iki vientisos emulsijos. Šaukštu įmaišome 2 šaukštus alyvuogių aliejaus ir, jeigu turime, galime įmaišyti 1 v.šaukštą Vorčesterio padažo;
- Į dubenį su salotomis ir skrebučiais dedame vištienos gabalėlius, apšlakstome pagamintu padažu ir užtarkuojame Parmezano sūrio (arba kito kietojo sūrio).
Skanaus!
P.S. taip pat galima pridėti keletą kietai virto kiaušinio puselių.