Cezario salotų receptas

Gaminame Cezario salotas sekmadienio rytą - idealu!
4.63 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 8
Loading ... Loading ...
min.

Sudėtinės dalys:

Gaminimas:

  1. Romėnų salotas (1-2 gūželės) nuplaukime, nusausinkime ir suplėšykime nedideliais gabalėliais. Pagardinkime druska ir šviežiai maltais pipirais;
  2. Grilinę keptuvę apšlakstykime alyvuogių aliejumi, įdėkime šaukštą sviesto ir pakepkime plonais griežinėliais supjaustytą pasūdyta ir supipirintą vištienos krūtinėlės filė. Apverskime abi puses, kad vištienos gabalėliai gerai apskrustų;
  3. Kubeliais supjaustykime batono skrebučius ir sudėkime į dubenį su Romėnų salotomis;

Gaminame padažą Cezario salotoms:

  1. Du ančiuvių filė gabalėlius, česnako skiltelę, obuolių actą, citrinos sultis, cukrų, 1 kiaušinio trynį, žiupsnelį druskos, garstyčias – visus padažui skirtus ingredientus sudedame į plaktuvą ir išplakame iki vientisos emulsijos. Šaukštu įmaišome 2 šaukštus alyvuogių aliejaus ir, jeigu turime, galime įmaišyti 1 v.šaukštą Vorčesterio padažo;
  2. Į dubenį su salotomis ir skrebučiais dedame vištienos gabalėlius, apšlakstome pagamintu padažu ir užtarkuojame Parmezano sūrio (arba kito kietojo sūrio).

Skanaus!

P.S. taip pat galima pridėti keletą kietai virto kiaušinio puselių.

Susiję receptai

Palikite atsiliepimą arba pasiūlymą