Šiandieną papildome sriubų-favoričių sąrašą! Rytietiška virtuve alsuojanti ir tris pojūčius - saldumą (morkos ir kokosų pienas), aštrumą (imbieras, čili prieskoniai), švelnumą (kokosų pienas) - apjungianti sriuba jau garuoja ant stalo. Pamatysite, paruošti itin lengva!
Sudėtinės dalys
-
Morkos, 7 vnt.
-
Daržovių sultinys, 7/2 stiklinės
-
Kokosų pienas, 400 ml
-
Imbieras, 1 v. šaukštas
-
Karis, 1 a. šaukštelis
-
Čili prieskoniai, 1/2 a. šaukštelis
-
Čiobreliai, pagal skonį
-
Svogūnas, 1 vnt.
-
Druska, žiupsnelis
-
Malti pipirai, žiupsnelis
Gaminimas
- 1Morkas nuplauname ir nuskutame, supjaustome 1 cm griežinėliais (turėtume pripjaustyti ne mažiau kaip 6 stiklines). Į puodą supilame daržovių sultinį ir dedame ant vidutinės kaitros, kad neskubėdamas užvirtų.
- 2
Tuo metu keptuvėje apkepame vieną smulkintą svogūną (iki suminkštės), pridedame griežinėliais pjaustytas morkas (dar 5 min.) ir baigiant - šaukštą gabalėliais smulkintos imbiero šaknies.- 3
Daržovių sultiniui puode užvirus, sudedame į jį keptuvės turinį. Pagardiname kaupinu a. šaukšteliu kario, puse a. šaukštelio malto čili prieskonio, žiupsneliu šviežio arba džiovinto čiobrelio, druska ir pipirais. Supilame kokosų pieną. Verdame apie 15-20 min. kol išvirs morkos.- 4
Sriubos skystį nupilame į atskirą puodą. Tirštimą sutriname el.trintuvu ir sriubos skystį supilame atgal. Puodą statome ant viryklės (vidutinės kaitros) ir maišant užverdame. Sriuba paruošta!Susiję receptai - 2