Sudėtinės dalys:
-
Kiaušinis, 5 vnt.
-
Sutirštintas pienas, 1 l
-
Vanilinis cukrus, 5 a. šaukšteliai
-
Kepimo milteliai, 3 a. šaukšteliai
-
Cukrus, 1 stiklinė
-
Grietinė, 760 g
-
Miltai, 2 stiklinės
-
Kakava, 50 g
Gaminimas:
- Dubenyje labai gerai išplakite kiaušinius, supilkite sutirštintą (kondensuotą) pieną;
- Kitame dubenyje išmaišykite miltus, kepimo miltelius ir vanilinį cukrų. Supilkite į pirmąjį dubenį;
- Tešlą gerai išmaišykite ir supylę į skardą pašaukite 30-40 min, kad iškeptų;
- Tuo tarpu, kai saldus biskvitas kepa, grietinę sumaišykite su cukrumi – tai bus sluoksnis biskvito pertepimui;
- Baigus kepti biskvitui, leiskite jam ataušti. Išimkite jį iš skardos ir stabiliai pastatykite ant stalo. Ištempkite siūlą ir juo atsargiai pjaustykite biskvitą plonais sluoksniais (4-5mm). Pertepkite biskvito lakštus grietinės mase;
- Ant viršaus sieteliu užsijokite kakavos;
P.S. biskvito pertepimui galite naudoti jogurtą, sumaišytą su vaisiais, tai pat grietinę sumaišytą su želė.
Skanaus! Receptą atsiuntė Ingrida
Labai gražus saldus tortas
Ačiū Jokūbai už recepta
labai knieti kuo greiciaiu isbandyt,skamba paprastai ir patraukliai:)
Tikrai taip, sagaitval? specialiai pakartotinai issikepiau lietinius siuos, tai pieno tikrai pyliau ne 400 ml, o 300 ml ir tada buvo pats tas, tiesiog nesp?jau pakoreguoti recepto